Traian Băsescu cere intensificarea sprijinului BEI în promovarea folosirii banilor europeni

Traian Băsescu cere intensificarea sprijinului BEI în promovarea folosirii banilor europeni
Preşedintele Traian Băsescu a primit, joi, la Palatul Cotroceni, delegaţia Băncii Europene pentru Investiţii, condusă de Werner Hoyer, preşedintele instituţiei, în discuţii şeful statului cerând intensificarea sprijinului BEI în promovarea folosirii banilor europeni şi accesul IMM la finanţare.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, Traian Băsescu a mulţumit pentru foarte buna colaborare pe care Banca Europeană pentru Investiţii o are cu autorităţile din România, dar şi cu mediul de afaceri şi a cerut intensificarea sprijinului BEI în promovarea folosirii banilor europeni pentru a garanta accesul IMM-urilor la finanţare.

În acelaşi timp, preşedintele Traian Băsescu a cerut ajutorul BEI pentru identificarea de soluţii de finanţare necesare implementării ultimei etape a conectării liniilor electrice ale Republicii Moldova la România.

Conform sursei citate, preşedintele BEI, Werner Hoyer, a reconfirmat intenţia de a demara şi finaliza un număr cât mai mare de proiecte în ţara noastră şi a exprimat mulţumiri pentru buna colaborare pe care instituţia pe care o conduce o are cu România.

 

Comenteaza