Un bărbat este dat dispărut în Masivul Postăvaru. 40 de persoane au fost salvate de pe munți în doar 24 de ore

Un bărbat este dat dispărut în Masivul Postăvaru. 40 de persoane au fost salvate de pe munți în doar 24 de ore
| Foto: digi24.ro

 40 de persoane aflate pe munte au fost date dispărute în ultimele 24 de ore. Acestea au fost salvate cu ajutorul salvamontiștilor.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Cele mai multe apeluri au venit de la turiștii din Lupeni, Brașov și Alba, iar în 11 cazuri oamenii au avut nevoie de îngrijiri medicale. Un bărbat din Brașov este căutat de salvamontiști în Masivul Postăvaru.

În numai 12 ore, în Poiana Brașov, de exemplu, două persoane au fost date dispărute: un turist care a fost găsit ulterior în camera de hotel, dar și un alt bărbat din Brașov, căutat și la această oră de salvatorii montani. Mai mulți polițiști, jandarmi și salvamontiști încearcă să dea de urma lui.

Cătălin Petrescu, purtător de cuvânt al Salvamont Poiana Brașov: „S-a primit un apel cu privire la o persoană plecată în pădure. Nu se știu foarte multe nici la acest moment despre locul în care a plecat. A lăsat un bilet în care spunea că merge undeva în pădure. Cei care ne-au anunțat bănuiesc că este undeva în zona noastră, deci în zona Postăvaru.

După primirea apelului au fost alocate resursele de căutare. Au plecat din partea noastră o echipă de 4 salvatori montani, care inițial a căutat în zona Stechil, pentru că se știa că acolo a mai fost găsit o dată. Nu a fost găsit acolo, potrivit digi24.ro.

Căutările au fost continuate în Masivul Postăvaru, căutându-se în zona Cabanei Postăvaru și mergând spre chilia pustnicului din Postăvaru, unde nici acolo nu a fost găsit.

La acest moment încercăm strângerea mai multor date și în paralel se compun echipele pentru căutare”.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza