Un clujean îi cere premierului interimar Gabriel Oprea să intervină şi să reformeze TVR

Un clujean  îi cere premierului interimar Gabriel Oprea să intervină şi să reformeze TVR
Valentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), îi cere premierului interimar Gabriel Oprea intervenţia şi sprijinul pentru reformarea TVR, acuzându-l pe Stelian Tănase, şeful Televiziunii Române, că vrea să înfiinţeze 84 de posturi de conducere în cadrul instituţiei.

Într-o scrisoare deschisă adresată premierului interimar Gabriel Oprea, Valentin Jucan spune că "postul public de televiziune se îndreaptă, cu buna ştiinţă a celor care îl conduc, spre disoluţie".

"În calitate de membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, conform Legii «garant al interesului public», vă solicit, domnule General Gabriel Oprea, intervenţia şi sprijinul în favoarea reformării Societăţii Române de Televiziune - S.R.Tv", spune Valentin Jucan în scrisoarea adresată lui Gabriel Oprea.

Potrivit lui Jucan, Constituţia prevede faptul că "serviciile publice de radio şi televiziune sunt autonome", iar Legea 41 din 1994, în baza căreia funcţionează televiziunea publică, prevede la primul articol faptul că SRTv este "serviciu public autonom, de interes naţional". Acesta este contextul legal în care Valentin Jucan spune că formulează apelul către Gabriel Oprea.

Totodată, Valentin Jucan spune că ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a făcut pe 3 iulie, într-un interviu acordat TVR Cluj, "o declaraţie cel puţin surprinzătoare", referitoare la o eventuală privatizare a TVR. "Ştiţi foarte bine că şi o privatizare în acest sens poate avea ca şi condiţie în caietul de sarcini asigurarea pentru un anumit număr de ore a unui anumit tip de emisie. Deci putem vorbi şi despre acest subiect. Dar se va găsi o soluţie", a spus Teodorovici.

Potrivit lui Valentin Jucan, această afirmaţie "fie este formulată în necunoaşterea legii, fie trădează o intenţie a Executivului de a privatiza TVR".

 

Comenteaza