Un clujean, prins în Spania cu cocaină în stomac. Transporta aproape 1kg VIDEO

Un clujean, prins în Spania cu cocaină în stomac. Transporta aproape 1kg VIDEO
Autorităţile spaniole au solicitat Curţii de Apel Cluj extrădarea unui român condamnat în peninsula iberică pentru trafic de droguri. Acesta a fost prins de poliţia spaniolă în timp ce trasporta în stomac aproape un kilogram de cocaină pusă în capsule. El primea pentru aceste servicii 1.500 de euro de la nişte cetăţeni columbieni.

Bărbatul în vârstă de 37 de ani a fost arestat de Curtea de Apel Cluj în baza unui mandat european. Pe numele acestuia, un tribunal din Spania a emis o sentinţă de condamnare la trei ani şi cinci luni de închisoare pentru trafic de droguri. Bărbatul, împreună cu o femeie de origine columbiană, au fost opriţi de poliţişti pe insula La Palma şi examinaţi radiologic. În corpul bărbatului, oamenii legii au găsit zeci de capsule ce conţineau în total aproape un kilogram de cocaină.

"Supuşi ambii voluntar explorării radiologice corespunzătoare, a rezultat că acuzatul Traian Holbură purta in interiorul lui 87 capsule continând cantitatea totală de 845 grame de substanţă stupefiantă cocaină cu o puritate (susceptibilă de o variatie de +/- 5%) de 18,7% şi a cărei valoare pe piaţa ilegală a consumatorilor ar fi urcat la 37.700 Euro, pe care le înghiţise cu scopul de a le transporta, în schimbul primirii a 1.500 euro, pe insula La Palma şi în concret până la destinaţia finală din Los Llanos de Aridane", arată Judecătoria Los Llanos de Aridane în sentinţă.

Medicii spun că presiunea din stomac poate duce la ruperea capsulelor, ceea ce i-ar fi fost fatală omului, iar în cazul în care se menţin intacte, eliminarea capsulelor se face foarte greu.

"Prin rupere, transportorul este suspus riscului de intoxicaţie acută şi deces", spune medicul gastroenterolog Oliviu Pascu. "A doua complicaţie e să nu poată trece că sunt în cantităţi mari şi îi dă dureri, plenitudine şi trebuie să se prezinte la medic şi i le descoperă atunci".

Avocata inculpatului s-a împotrivit cererii de extrădare pe motiv că pedeapsa poate fi executată şi în România.

"Deja a executat o parte din pedeapsă la autorităţile din Spania", spune avocata inculpatului, Irina Chilea. "Prin urmare trebuie analizată serios această problemă astfel încât omul să nu execute de două ori şi să execute unde doreşte restul de pedeapsă. Este cetăţean european. poate să execute şi în ţara lui, România".

Curtea de Apel va lua o decizie în acest caz pe 6 ianuarie.

Reporter: Alin Golban
Operator: Radu Morea

Comenteaza