Video Un meteorit a pus în alertă salvamontiștii din două județe. Au crezut inițial că este un avion cu probleme tehnice

Un meteorit a pus în alertă salvamontiștii din două județe. Au crezut inițial că este un avion cu probleme tehnice
| Foto: Facebook / Florian Motorgeanu

Un meteorit a luminat puternic cerul marți noaptea și i-a alertat pe salvamontiștii din Hunedoara și Gorj. S-a crezut că este un avion cu probleme tehnice.

Un meteorit a pus în stare de alertă salvamontiștii din Hunedoara și Gorj, după ce, în zona Lupeni -Uricani, pe cer a fost observată o lumină puternică.

“În zona Lupeni -Uricani, pe cer a fost observată o lumină puternică, cu flacară și zgomot care s-a deplasat în mare viteză către sud, la mică distanță peste creasta masivului Vâlcan, salvamontiștii aflați în tura operativă în bazele Salvamont Hunedoara și Salvamont Gorj au întrat în alertă, prima supoziție fiind un avion cu probleme. Situația se anunță foarte incertă întrucât nu existau apeluri în Sistemul 112 cu privire la acest eveniment și nici nu era declanșată o alertă de aeronavă cu probleme sau prăbușită.

Informații și imagini ulterioare le-au permis salvamontiștilor să își dea seama că este vorba de un meteorit care a urmat o traiectorie către SSE , pe linia Stănești- Târgu jiu - Tg Cărbunești”, a transmis Salvamont Romania

Comenteaza