Un naş al mafiei ruseşti, cunoscut ca "Bunicul Hasan", a fost ucis în centrul Moscovei

Un naş al mafiei ruseşti, cunoscut ca
Un naş al mafiei ruseşti, cunoscut ca "Bunicul Hasan", în vârstă de 75 de ani, a fost împuşcat mortal, miercuri, în centrul Moscovei, când ieşea dintr-un restaurant, au anunţat surse din cadrul forţelor de ordine, relatează AFP.

Bărbatul a fost împuşcat pe strada Povarskaia, într-un cartier luxos din centrul capitalei, şi a murit la spital, a precizat Comitetul de anchetă rus.

Potrivit unor surse din cadrul poliţiei, citate în presa rusă, atacul a fost comis în momentul în care bărbatul a ieşit dintr-un restaurant. Victima, Aslan Usoian, a fost împuşcată în cap de către un lunetist instalat pe acoperişul unui imobil din apropiere.

O trecătoare a fost rănită de două gloanţe, potrivit Comitetului de anchetă.

"Aslan Usoian, cunoscut în mediile criminale ca «Bunicul Hasan», a fost condamnat pentru prima dată la 19 ani şi a mai fost cercetat în numeroase rânduri pentru activităţi criminale. El a fost vizat de mai multe ori de tentative de asasinat", a anunţat Comitetul de anchetă într-un comunicat.

În septembrie 2010, el a supravieţuit miraculos unui atac comis în apropiere de strada Tverskaia, care se află la doi paşi de Kremlin.

Un lunetist, instalat la fereastra unui apartament, l-a împuşcat în abdomen în timp ce cobora din maşină însoţit de gărzi de corp.

Atunci, "Bunicul Hasan" a fost declarat mort pentru "a nu da posibilitatea criminalilor să termine ce au început", potrivit şefului poliţiei din Moscova, care s-a deplasat la faţa locului.

Forţele de ordine au atribuit tentativa unor rivalităţi şi reglări de conturi între clanuri mafiote.

Aslan Usoian a fost un apropiat al lui Viaceslav Ivankov, cunoscut ca "Micul japonez", un alt naş al mafiei ruseşti, rănit de gloanţe în circumstanţe similare în iulie 2009 la Moscova şi care a murit din cauza rănilor în octombrie acelaşi an.

 

Etichete
Comenteaza