Un reputat medic s-a stins din viață. A salvat sute de vieți în 60 de ani de profesie

Un reputat medic s-a stins din viață. A salvat sute de vieți în 60 de ani de profesie
| Foto: bugetul.ro

Colegiul medicilor din România a anunțat că prof. dr. Alexandru Oproiu s-a stins din viață luni dimineața. Reputatul medic gastroenterolog a trecut în neființă, cu două săptămâni înainte de împlinirea vârstei de 90 de ani. 

Prof. dr. Oproiu era preşedintele de onoare al Societăţii Române de Gastroenterologie şi Hepatologie și avea 60 de ani de experiență în sistemul public și privat de sănătate. Acesta a publicat 162 de articole de specialitate în literatura medicală română și 38 în străinătate, potrivit click.ro

„Colegiul Medicilor din România anunță cu tristețe trecerea în neființă a medicului Alexandru Oproiu.
Prof. dr. Alexandru Oproiu a reprezentat pentru generații întregi un mentor - atât pentru studenții și rezidenții pe care i-a pregătit cu dedicare, cât și pentru cei care i-au fost pacienți.


Cu experiență de peste șase decenii, Prof. dr. Alexandru Oproiu a scris o pagină de istorie în Gastroenterologia și Hepatologia românească.Prof. dr. Oproiu avea 90 de ani, era președintele de onoare al Societății Române de Gastroenterologie și Hepatologie.

De asemenea, făcea parte din Societatea Americană de Gastroenterologie, Societatea Franceză de Gastroenterologie, Societatea Franceză de Endoscopie Digestivă și în Societatea Italiană de Endoscopie Digestivă. Condoleanțe familiei”, a transmis într-un comunicat Colegiului Medicilor din România prin intermediul rețelelor de socializare. 

Comenteaza