Foto Un taf care tracta un microbuz a fost lovit de un tren care circula pe ruta Sighetu Marmaţiei - Cluj-Napoca. Șoferul era BEAT și nu avea permis

Un taf care tracta un microbuz a fost lovit, miercuri seara, de un tren interregio, între localităţile Salva şi Coşbuc, în județul Bistrița-Năsăud. Șoferul tafului nu avea carnet de conducere și consumase alcool. 

Din cercetări a reieşit că trenul, care circula pe relaţia Sighetu Marmaţiei - Cluj-Napoca, miercuri seara, 11 octombrie, ar fi acroşat şpranga cu care taful tracta un microbuz.  

În urma impactului, utilajul s-a răsturnat, iar bărbatul care îl conducea, în vârstă de 42 de ani, a fost rănit. Conducătorul tafului, domiciliat în comuna Salva, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, urmând a-i fi recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. 
 
Totodată, poliţiştii au stabilit că acesta nu deţine permis pentru nicio categorie de vehicule. În cazul mecanicului locomotivei, rezultatul testării pentru alcool a fost negativ. 
 
Cazul a fost preluat de poliţiştii Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Salva, care efectuează cercetările, urmând a fi stabilite cauza şi împrejurările exacte în care a avut loc accidentul, a transmis IPJ Bistriţa-Năsăud, conform Agerpres.
 
În urma accidentului feroviar, trenul a acumulat o întârziere de aproximativ 45 de minute. Niciunul dintre cei aproximativ 65 de călători aflaţi în vagoane nu a fost rănit. 
  
Şoferul din taf, un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani, a fost scos din autovehicul de către ceilalţi participanţi la trafic, înaintea sosirii echipajelor de intervenţie. 
  
Bărbatul a suferit multiple traumatisme şi a fost preluat de echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD, pentru a fi transportat la Spitalul de urgenţă judeţean din Bistriţa. 
 
În microbuzul tractat de taf se afla o persoană, însă aceasta a reuşit să se evacueze în siguranţă, a precizat ISU Bistriţa-Năsăud. În trenul care circula pe relaţia Sighetu Marmaţiei - Cluj-Napoca erau în jur de 65 de călători, care au fost evaluaţi de către echipajele de intervenţie. Nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale, conform sursei citate. 
 
Din primele informaţii, trenul implicat în accidentul feroviar nu a fost avariat şi va putea continua călătoria după evaluarea specialiştilor.

Comenteaza