Un tânăr care a murit de COVID avea certificat fals de vaccinare

Un tânăr care a murit de COVID avea certificat fals de vaccinare
| Foto: Stirile PRO Tv

Printre cei care au decedat de COVID-19 în ultimul timp în România se numără şi persoane care îşi procuraseră un certificat fals de vaccinare.  

Este şi cazul unuia dintre pacienţii COVID care au murit în secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic Urgenţă Sibiu. Acest tânăr le spusese medicilor că are certificat de vaccinare, dar de fapt nu se imunizase. Declaraţia a fost făcută marţi, chiar de către coordonatoarea secţiei ATI, medicul Ioana Codru, transmite digi24.ro, care citează informaţiile Agerpres. 

„Din păcate, am avut pacienţi care au circulat prin Europa cu certificate false de vaccinare. În final, pacienţii au recunoscut asta, ne-au spus-o ei spontan. (...) Am avut un pacient (cu certificat fals de vaccinare - n.r.) care a şi murit din păcate şi era şi tânăr”, a răspuns coordonatoarea Secţiei ATI COVID de la SCJU Sibiu, întrebată ce a impresionat-o cel mai mult de la debutul valului 4 al pandemiei.

Medicii le transmit celor care dau certificate false de vaccinare să se gândească în primul rând la familia celui care primeşte un asemenea document şi riscă să moară, dacă se infectează. „Nu ştiu despre cine e vorba sau cum au fost obţinute aceste certificate, dar (cei care oferă certificate false de vaccinare - n.r.) să inspire adânc şi să se gândească de două ori şi poate să se pună în locul familiilor acelora (care ajung la ATI - n.r.)”, a avertizat medicul Ioana Codru, potrivit .

Medicul recunoaşte că în momentul în care s-a confruntat cu un bolnav care şi-a făcut rost de un certificat de vaccinare, fără să se fi imunizat, a simţit „o dezamăgire profundă”. „E o dezamăgire profundă, pentru că este o ruptură între noi şi cei care încearcă să fenteze”, spune Ioana Codru.

În prezent, în cele 18 paturi de Terapie Intensivă de la SCJU Sibiu sunt aproape numai pacienţi cu COVID-19 nevaccinaţi.

Comenteaza