Vama Nădlac, blocată de camioane

Vama Nădlac, blocată de camioane
Sute de camioane aşteaptă, de dimineaţă, la ieşirea din ţară prin vama arădeană Nădlac, unde coada de vehicule de mare tonaj este de aproximativ cinci kilometri.

Sute de camioane aşteaptă, de dimineaţă, la ieşirea din ţară prin vama arădeană Nădlac, unde coada de vehicule de mare tonaj este de aproximativ cinci kilometri, autorităţile de frontieră afirmând că se circulă pe o bandă din cauza unor lucrări la cântarul de pe teritoriul Ungariei.

Camioanele au format o coadă pe DN 7, între graniţă şi oraşul Nădlac şi la ieşirea din oraş spre municipiul Arad, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Numărul camioanelor care aşteaptă controlul de frontieră la intrarea în Ungaria este de câteva sute, coada fiind de aproximativ cinci kilometri.

"Sunt la coadă de cinci ore şi nu am avansat deloc. Avem mărfuri perisabile şi trebuie să ajungem în Germania. Nu ne explicăm de ce trebuie să aşteptăm", a declarat un şofer din Bucureşti.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Arad, coada de camioane s-a format pentru că a fost închisă o bandă de circulaţie la ieşirea din ţară.

"La cântarul de pe teritoriul Ungariei se realizează lucrări de întreţinere şi astfel controlul se desfăşoară doar pe o bandă în loc de două. Autorităţile ungare ne-au informat că situaţia va mai dura până în jurul orei 16.00, ora României", a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Arad, Bogdana Tontu.

Patrule mobile de poliţişti au fost mobilizate pe DN 7 pentru a asigura fluenţa tarficului, pentru că TIR-urile ocupă complet una dintre cele două benzi ale drumului, astfel că pe porţiunea respectivă se circulă alternativ pe o bandă în ambele sensuri.

 

Comenteaza