Nicio solicitare de preluare a străzilor private, la trei luni de la simplificarea procedurilor

Nicio solicitare de preluare a străzilor private, la trei luni de la simplificarea procedurilor

Au trecut trei luni de la simplificarea procedurii de preluare a străzilor private din Cluj-Napoca în proprietatea publică a municipiului, însă nu există încă nicio solicitare în acest sens. 

"Fac apel la toți cei care locuiesc pe străzile private din oraș să depună documentele simplificate pentru a putea fi preluate, asfaltate și modernizate de către primărie. După cum știți, am adoptat o hotărâre de consiliu local prin care am simplificat procedurile, odată cu apariția noului Cod Civil, prin renunțarea la drept, și avem astfel posibilitatea să luăm strada în ampriza existență.

Condiția este ca aceia care locuiesc pe străzile private să meargă la notar, să facă o renunțare la drept și cu acele documente să vină la Primărie. Noi facem cadastrarea, eliberăm autorizația de construire și apoi asfaltăm și modernizăm, dar până atunci se pot face lucrări de reparații", a explicat Emil Boc. 

Condițiile sunt ca drumul să fie deschis circulaţiei publice, terenul - reglementat prin plan urbanistic zonal sau de detaliu, iar proprietarii să semneze o cerere (individual sau colectiv), la care se ataşează extrasul de carte funciară şi să facă la notar actul de renunţare sau donaţie. Mai multe detalii, AICI!

Ultima stradă privată intrată în proprietatea municipalităţii clujene, în 2016, este Edgar Quinet. 

Comenteaza