Video Noi imagini de pe A10. Cum arată lotul 1 Sebeș-Turda în așteptarea inaugurării

Noi imagini de pe A10. Cum arată lotul 1 Sebeș-Turda în așteptarea inaugurării

Lucrările s-au derulat la intensitate maximă, în ultima perioadă, pe lotul 1 de pe A10, asta pentru că atât politicienii, cât și reprezentanții CNAIR și cei ai antreprenorului italian au promis că deschid traficul la început de decembrie.

După șase ani de la deschiderea șantierului, lucrările pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda au ajuns, în sfârșit, pe ultima sută de metri. Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au publicat imagini de pe tronsonul pe care, de ceva vreme, constructorul italian Impresa Pizzarotti s-a angajat într-o cursă contra-cronometru pentru a deschide traficul până la finalul acestui an, așa cum promitea și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, în urmă cu o lună.

Finalizarea porțiunii de autostradă între nodul Alba Iulia Nord și nodul Sebeș este o veste bună pentru cei care circulă spre sau dinspre Turda, pentru că vor putea evita DN1, între Alba Iulia și Sebeș unde, în prezent, în orele de vârf, se formează ambuteiaje majore.

Lotul 1 al autostrăzii A10 sebeș-Turda se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lucrările au demarat în decembrie 2014, iar valoarea lucrărilor este de 541 de milioane de lei. 

Comenteaza