Noile contracte de salubritate cu plata la kg. Cum se va calcula factura? / Amenzi usturătoare pentru clujenii care nu semnează

Noile contracte de salubritate cu plata la kg. Cum se va calcula factura? / Amenzi usturătoare pentru clujenii care nu semnează

Începând de astăzi, noile contracte de salubritate pot fi încheiate online. Asociațiile de proprietari și persoanele fizice din Cluj-Napoca sunt obligate să semneze cu noul operator Supercom, în caz contrar, se vor aplica amenzi.

Supercom intră de la finalul acestei luni pe partea de salubritate menajeră în oraș. Clujenii vor plăti factura la gunoi, per kilogram, în funcție de cât colectează selectiv.

A început încheierea noilor contracte de salubritate pentru utilizatorii casnici din Cluj-Napoca

Având în vedere schimbarea operatorului de salubritate la nivel județean și Regulamentul de Salubrizare al județului Cluj, Supercom SA comunică publicului faptul că în această perioadă se desfășoară procedura de contractare pentru serviciile de colectare și transport a deșeurilor municipale.

Contractul de servicii de salubrizare pe raza județului Cluj, respectiv colectare și transport deșeuri municipale și a unor fluxuri speciale de deșeuri, precum și operarea și administrarea spațiilor de transfer, intră în vigoare începând cu 27.01.2023

Încheierea contractelor se poate realiza online, accesând website-ul www.supercom.ro și la următoarele puncte de lucru din municipiul Cluj-Napoca:

  • str. Calea Dezmirului nr. 12
  • str. Constantin Brâncuși nr. 18
  • str. Calea Mănăștur nr. 97 (parter)

Orar: Luni-vineri: 8:00-17:00, Sâmbătă: 9:00-14:00

Pentru încheierea noului contract sunt necesare documentele:

- Copie Carte de identitate/Buletin identitate proprietar;
- Copie act care atesta calitatea de proprietar (Contract de vânzare-cumpărare /Extras CF nu mai vechi de 3 luni).

Supercom SA informează că Regulamentul Serviciului de Salubrizare al Județului Cluj prevede obligativitatea utilizatorilor de a încheia contracte numai cu operatorul care are dreptul să presteze astfel de activități în aria teritorial-administrativă în care se află utilizatorul. Neîncheierea contractului cu operatorul autorizat pentru colectarea deșeurilor poate atrage sancțiuni pentru utilizatorii serviciului de salubrizare, prin aplicarea amenzii contravenționale în cuantum de 500-1.000 lei.

Consilierii locali au votat, anul trecut, proiectul de hotărâre privind atribuirea contractului de colectare și transport a deșeurilor municipale către Supercom. Firma bucureșteană a câștigat salubrizarea menajeră în tot județul Cluj, pentru următorii 10 ani. 

Factura per kilogram de gunoi. Cum se va calcula mai exact factura

Noul operator va amplasa pubele smart în oraș, care vor cântări gunoiul, și astfel se va calcula cât are de plătit fiecare clujean în parte. Acest  demers ar urma să încurajeze și mai mult colectarea selectivă a gunoiului, ținând cont și de faptul că stația de sortare a deșeurilor, proiect al Consiliul Județean, va fi dată în curând în folosință. 

La case și la agenții economici, deșeurile vor fi cântărite din poată în poartă, șoferul mașinii va elibera un bon în funcție de cantiate, care va fi atașat la facuta lunară.

La blocuri, deșeurile se vot cântări paușal, toate pubele din zonă, iar împărțirea costurilor se va face la numărul de locuitori arondați arealului respectiv. 

Comenteaza