"Nu are logică să deschidem restaurantele în interior, în condițiile în care nu se respectă regulile în exterior"

"Nu are logică să deschidem restaurantele în interior, în condițiile în care nu se respectă regulile în exterior"
| Foto: pymnts.com

Virgil Popescu, ministrul Economiei, spune că nu este optimist în privința posibilităţii deschiderii restaurantelor în viitorul apropiat deoarece evoluția cazurilor de infectare este una îngrijorătoare.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Nu are logică să deschidem restaurantele în interior, în condițiile în care nu se respectă regulile în exterior, unde riscul de transmitere e mai greu de făcut”, a spus ministrul.

Ministrul Economiei a spus la Digi24 că va susține prelungirea stării de alertă deoarece evoluția cazurilor nu arată o scădere în așa fel încât să zicem că ne ducem spre un număr cu două cifre a cazurilor de infectare.

"Sper ca proprietarii de terase să înțeleagă necesitatea de a respecta pe teritoriul afacerii lor măsurile impuse de noi. Sunt convins că orice patron de terasă care vrea să își mențină businessul și vrea să aibă afacerea în continuare mergând, dacă impune aceste măsuri clienților care îi calcă pragul, atunci oamenii vor respecta aceste reguli. Eu nu am o problemă din punct de vedere economic cu programul teraselor. Dacă regulile se respectă, nu cred că orarul este o problemă.

Am avut întâlniri cu industria HoReCa, am pus la punct la punct inclusiv regulile care ar trebui să fie luate în considerare pentru deschiderea restaurantelor. Le avem pregătite. Din păcate, evoluția cazurilor nu mă face să fiu optimist în privința deschiderii în interior a restaurantelor.

Trebuie să ne convingem că cetățenii, turiștii respectă regulile pe terase și apoi discutăm și de deschiderea restaurantelor. Nu are logică să deschidem restaurantele în interior, în condițiile în care nu se respectă regulile în exterior, unde riscul de transmitere e mai greu de făcut. Nu facem decât să escaladăm evoluția cazurilor.

Dacă evoluția va fi semnificativ descrescătoare, vom lua și măsurile necesare pentru o nouă relaxare. 1 august este următorul termen", a spus ministrul.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza