O clujeancă riscă închisoare pe viață, după ce l-a UCIS pe bătrânul pe care se angajase să-l îngrijească. Acesta i-ar fi promis căsătoria şi moştenirea

O clujeancă riscă închisoare pe viață, după ce l-a UCIS pe bătrânul pe care se angajase să-l îngrijească. Acesta i-ar fi promis căsătoria şi moştenirea
| Foto: https://www.agrigentonotizie.it/

O tânără născută în Cluj-Napoca şi cu domiciliul în Turda riscă închisoarea pe viață în Italia, după ce a fost acuzată cu probe că l-a torturat și ucis pe bătrânul unde era angajată ca îngrijitoare.

Dana Mihaela Nicoleta Chiță, o badantă de naționalitate română, a fost pusă sub acuzare vineri, 23 septembrie 2022, la Tribunalul din Agrigento (Sicilia) pentru că l-ar fi ucis pe Michelangelo Marchese de 89 de ani, rezident în Palmi (Reggio Calabria).

În urmă cu doi ani, în noaptea dintre 11 și 12 iulie 2020, românca l-ar fi ștrangulat pe octogenar, deși acesta nu numai că o angajase ca îngrijitoare, dar îi și promisese că se va căsători cu ea și îi va lăsa moștenirea sa. Suspecta a fost arestată pe 20 noiembrie în același an, informează Agrigento Notizie.

Nicoleta a intrat în vizorul autorităților italiene după ce bătrânul pe care aceasta îl asista a fost găsit mort, în casă, cu mâinile și picioarele legate. Cel care a făcut macabra descoperire a fost fiul vârstnicului, impacientat că de câteva zile părintele lui nu îi mai răspunde la telefon. 

Potrivit anchetatorilor, Nicoleta ar fi plănuit crima în mai puţin de 24 de ore. Badanta româncă l-ar fi torturat pe pensionarul pe care îl îngrijea ca să-i spună unde ţine banii. După ce ar fi luat banii şi l-ar fi ucis pe bărbat, Nicoleta ar fi fugit cu maşina acestuia, pe care, ulterior, i-ar fi dat-o unui cunoscut ca să scape de ea, a transmis stiridiaspora.ro în urmă cu un an. 

De fapt clujeanca a fost dată de gol de funda finală a legăturilor cu care au fost imobilizate încheieturile victimei de scaunul în care a fost găsit fără viață. Anchetatorii au bănuit imediat că ar fi  vorba despre o femeie când au remarcat funda, în loc de un nod obişnuit. 

"Restul probelor a fost dezvăluit de confidențele badantei făcute unui prieten, de interceptările sale din închisoare, împreună cu analiza convorbirilor telefonice care au reconstituit faptele inculpatei.”, a menționat rotalianul.com.

Procurorul de caz, care a prezentat toate dovezile care o indică pe româncă drept criminala bătrânului italian, a solicitat pedeapsa cu închisoarea pe viață. Decizia a fost amânată pentru data de 30 septembrie.

Comenteaza