Video O companie românească de lecții de construcții pe Autostrada Transilvania, lângă Cluj

O companie românească de lecții de construcții pe Autostrada Transilvania, lângă Cluj
Autostrada Transilvania, tronsonul Nădășelu - Zimbor | Foto: Captură YouTube

Românii de la UMB și-au turat motoarele pe tronsoanele pe care lucrează de pe Autostrada Transilvania, iar imaginile surprinse de-a lungul anului arată mobilizarea impresionantă pe un tronson dificil și cu mai multe alunecări de teren pe traseu.

Vorbim practic de prima autostradă care beneficiază de finanțare prin Planul Național de Redresare și reziliență (PNRR) - circa 42 de kilometri de autostradă care încep din zona Nădășelu, acolo unde se termină actuala Autostrada Transilvania în apropiere de Cluj-Napoca, și continuă până la Zimbor și mai departe la Poarta Sălajului, scrie Hotnews.

Este un lot spectaculos, dar și dificil de construit în terenul instabil de pe dealurile transilvănene.

Aici UMB a intrat rapid în teren încă de la începutul lui 2021, iar lucrările au avansat binișor, în ciuda numeroaselor probleme cu alunecările de teren ce au impus regândirea traseului în unele poziții.

În 2022 constructorul a continuat în ritm susținut lucrările, iar imaginile video surprinse de-a lungului anului arată dimensiunea efortului din teren.

Un utilizator al forumului peundemerg.ro, Cristian Marius Man, a pus cap la cap filmări surprinse de-a lungul celor doi ani de construcție și a realizat un mini documentar-rezumat cu și despre lucrările ce au loc pe sectorul Nădășelu - Zimbor - Poarta Sălajului:

Comenteaza