O lună și jumătate pentru cine vrea să facă metroul de 1,3 miliarde euro de la Cluj. Ce spune Boc despre condiționările finanțării

O lună și jumătate pentru cine vrea să facă metroul de 1,3 miliarde euro de la Cluj. Ce spune Boc despre condiționările finanțării

Primarul Emil Boc a declarat că termenul de o lună și jumătate este suficient pentru depunerea de oferte pentru realizarea metroului.

”Termenul prevăzut de lege este de o lună. Noi am pus două luni. Noi am anunțat licitația din februarie, până am făcut procedurile, noi ne-am ținut de grafic”, a adăugat primarul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

În legătură cu anumite condiționări în realizarea proiectului, legate de ritmul finanțării, edilul a afirmat că totul se va face în baza Hotărârii de Guvern prin care a fost aprobată realizarea metroului. Cu alte cuvinte, banii vor fi asigurați din bugetul local, din credite ale Ministerului Transportului, din PNRR și fonduri europene.

Amintim că, Primăria a lansat recent licitația publică pentru Proiectare și Execuție lucrări de Infrastructură (structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalații), Automatizare trafic, Racordare alimentare cu energie electrică aferente obiectivului de investiție Magistrala I de metrou Cluj. Valoare estimată a achizitiei : 6.665.384.306 lei fără TVA (1,3 miliarde euro). Termenul de realizare este de 8 ani. 

 

Comenteaza