O nouă rezoluție UNESCO pentru Muzeul Apei al Companiei de Apă Someș

O nouă rezoluție UNESCO pentru Muzeul Apei al Companiei de Apă Someș

Muzeul Apei „Leonida Truță” din Cluj este înființat de Compania de Apă Someș sub egida UNESCO.

În cadrul celei de-a 24-a Sesiuni anuale care a avut loc la sfârșitul lunii iunie 2021, Consiliul Interguvernamental al Programului Hidrologic Internațional (PHI) UNESCO a adoptat o nouă Rezoluție pentru continuarea sprijinirii dezvoltării Rețelei Globale a Muzeelor de Apă (WAMU-NET), al cărei co-inițiator și membru fondator este și Compania de Apă Someș S.A. prin Muzeul Apei propriu.

Prin Rezoluția XXIII-5 a Consiliului Interguvernamental din 2018, Rețeaua Globală a Muzeelor de Apă, la a cărei înființare Compania de Apă Someș a contribuit, a fost declarată „inițiativa” PHI UNESCO, respectiv Rețeaua a intrat sub „patronajul” PHI UNESCO.

Urmare a rezultatelor obținute din 2018 de WAMU-NET și de muzeele membre în educarea și conștientizarea publicului internațional privind Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă a Națiunilor Unite și, în particular, a Obiectivului de Dezvoltare Durabilă SDG nr. 6 – Apă și canalizare pentru toți, PHI UNESCO a emis în luna iunie, anul acesta, o nouă Rezoluție prin care a reconfirmat sprijinul acestui for de prestigiu pentru dezvoltarea în continuare a Rețelei Globale a Muzeelor de Apă din care face parte și Muzeul Apei „Leonida Truță”, aparținând Companiei de Apă Someș S.A.

Această realizare vine la scurt timp după ce Adunarea Generală a WAMU-NET a ales noul Consiliu de Administrație al Rețelei, un reprezentant al Companiei de Apă Someș S.A. fiind reconfirmat în funcție în acest for.

În prezent, WAMU-NET numără peste 60 de Muzee ale Apei de pe cinci continente, fiecare cu o abordare unică a temei Apei dar toate cu scopul comun de a îmbunătăți educația și conștientizarea publică, în particular a generației tinere, privind provocările cu care este confruntat în zilele noastre acest element esențial pentru viață, în condițiile împuținării resurselor și a schimbărilor climatice.

Comenteaza