Foto Oameni cu suflet! Clujenii stau la coadă ca să doneze sânge: "Există consens la nivel internațional asupra siguranței transfuziilor sanguine"

Oameni cu suflet! Clujenii stau la coadă ca să doneze sânge: "Există consens la nivel internațional asupra siguranței transfuziilor sanguine"

Mai mulţi clujeni au mers să doneze sânge, vineri dimineaţa! Oamenii au răspuns apelului Centrulului Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, care promite că transfuziile se fac în siguranţă. 

"Vestea buna de azi. Coada la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj este cred destul de lungă sa fie donatori până la ora 13.30 când se închide. Cel putin 20 de persoane în afara clădirii la ora 11.15. Cine mai vrea și poate haideți de luni", arată un clujean. 

"Dragi donatori, În contextul pandemiei de COVID-19, al ordonanței militare de ieri și pentru ca unii dintre voi ne-ați întrebat, facem următorul anunț: Restricția de deplasare a populației înafara casei nu se referă la deplasarea donatorilor de sânge către centrele de transfuzie locale sau regionale! Deplasarea donatorilor este de strictă necesitate pentru bolnavii din spitale care au nevoie de sânge și componente sanguine, așa cum a transmis zilele trecute și Ministerul Sănătății și Centrul Operativ pentru Situații de Urgență! Prin urmare, vă rugăm să faceți o declarație pe propria răspundere în care să specificați că vă deplasați la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj să donați sânge în cazul în care sunteți întrebați și vi se solicită. Noi oricum vă eliberăm după donare adeverința ca dovadă ca ați donat, în vederea justificării deplasării la întoarcerea acasă. Vă așteptăm, avem mare nevoie de voi!", transmite Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj. 

La nivelul centrelor de transfuzie s-au luat măsuri suplimentare pentru siguranța donatorilor, a personalului centrelor și a persoanelor la care vor ajunge produsele sanguine. Există consens la nivel internațional asupra siguranței transfuziilor sanguine în circumstanțele actuale ale pandemiei cu noul coronavirus.

În toate centrele de donare din țară există un punct de triere unde se măsoară temperatura, se investighează istoricul de călătorie, posibilul contact cu persoane infectate și posibilele simptome ale infecției. Nevoia de sânge nu se oprește odată cu declanșarea pandemiei de coronavirus. Este foarte important ca activitatea de donare de sânge să continue! Dacă nu ați călătorit în afara țării în ultimele 28 de zile, nu ați intrat în contact cu persoane infectate și nu prezentați simptome specifice infecției cu coronavirus, vă rugăm să donați sânge. Donează sânge! Generozitatea ta poate salva viețile altor oameni.

Comenteaza