Oamenii ezită să îşi programeze vacanţele deoarece autorităţile nu au emis încă reguli clare pentru industria turismului

Oamenii ezită să îşi programeze vacanţele deoarece autorităţile nu au emis încă reguli clare pentru industria turismului
| Foto: ZIUA de CLUJ

Deşi se aşteptau la un număr mare de rezervări, agenţiile de turism abia au câteva solicitări. Solicitările de vacanţe au venit în mare parte de la cei care mai aveau voucherele de anul trecut. Hotelierii s-au pregătit cu măsuri proprii şi cu preţuri atractive.

În lipsa unor măsuri clare oamenii ezită să îşi programeze vacanţele, iar industria turismului va suferi în continuare. Avem liber pentru mare de la 15 iunie, aşa că românii au început deja să facă rezerveri, însă cu ezitare. Guvernul nu a emis nişte reguli clare pentru patronii de hoteluri, iar acest lucru pare să fie motiv de descurajare pentru turişti.

Unele hoteluri au expus deja propriile reguli şi le-au trimis către agenţiile de turism. Vei găsi în vara asta puncte de prim ajutor în incinta hotelurilor, vei primi micul dejun în cameră şi va trebui să porţi masca de protecţie în spaţiile comune din locul unde te vei caza, potrivit agenţiei de turism Paradis Vacanţe de Vis.

Ca să te motiveze să vii la mare, pe lângă măsurile proprii, patronii de hoteluri vin şi cu preţuri atractive. Dacă vrei să îţi rezervi vacanţa din prima zi de liber la litoral, în perioada 15-20 iunie, o noapte la Mamaia într-un hotel de 4 stele te va costa 89 de lei, spun cei de la Hello Holydays.

Cu toate astea, cererile nu sunt, deocamdată, într-un număr foarte mare, iar agenţiile de turism au înregistrat puţinele cereri din partea celor care încă mai aveau vouchere de vacanţă de anul trecut.

Deşi au stat atâta în izolare, tinerii corporatişti preferă să aştepte să plece în afară, decât să meargă la Constanţa. "Nu aş fi încântat să merg în perioada asta la hotelierii din România.  Aş prefera să merg undeva în afară, probabil în Grecia", spune un tânăr.

Cei care au apucat să îşi rezerve un sejur şi l-au păstrat, însă nu au habar de condiţiile în care vor fi primiţi. "De cazare…nu ştiu dacă sunt nişte reguli speciale, probabil că ei trebuie să ştie mai multe, cum vor face curăţenia, dezinfectarea", spune o persoană. 

În lipsa clarităţii oamenii ezită să îşi programeze vacanţele, iar industria turismului va suferi în continuare, anunţă Mediafax.

Comenteaza