News alert Oficial! Când va fi lansată licitația pentru Spitalul Regional de Urgență de la Cluj-Napoca

Oficial! Când va fi lansată licitația pentru Spitalul Regional de Urgență de la Cluj-Napoca

Se pregătește prima licitație pentru Spitalul Regional de Urgență de la Cluj-Napoca.

Licitația pentru prima fază a lucrărilor va fi lansată la finalul lunii martie, iar licitația pentru a doua fază cel târziu în luna august 2023.

Pachetul numărul 1 de lucrări va cuprinde:

• Lucrări pentru relocarea / protecția utilităților
• Lucrări pentru excavări (sistematizare și incintă): execuție perete mulat și zid de sprijin parcare exterioară, săpătură generală, epuismente
• Organizarea de șantier
• Alte lucrări propuse de Prestator

Spitalul se va întinde pe o suprafaţă de peste 150.000 mp, va avea şapte etaje, dintre care două subterane, 849 de paturi, dintre care 81 de ATI, precum şi un heliport. De asemenea, noul spital va avea şi o unitate de mari arşi, cu 12 paturi, dintre care şase cu propria sală de operaţie. În plus, spitalul va dispune de aproape 1.400 de locuri de parcare, dintre care 456 vor fi subterane. Unitatea medicală ar urma să fie funcțională începând din 2027.

Finanțare

Un contract a fost semnat la Bucureşti pe 11 noiembrie 2021 şi la Luxemburg pe 15 noiembrie 2021, între România și Banca Europeanã de Investiții, pentru o finanțare în valoare de 305 milioane de euro. Împrumutul reprezintã aproximativ 67% din costul net al Spitalul Regional de Urgențã Cluj, diferența de aproximativ 150,4 mil. EUR (33%) fiind asiguratã de partea românã, din fonduri nerambursabile și de la bugetul de stat.

Noul spital va înlocui și va prelua rolurile Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca , cu excepția a două dintre cele trei departamente de Ginecologie/Obstetrică existente, care vor fi păstrate în locația curentă.

Comenteaza