Oficial! S-a stabilit ce proiecte din Cluj-Napoca primesc finanțare prin Programul „Anghel Saligny”

Oficial! S-a stabilit ce proiecte din Cluj-Napoca primesc finanțare prin Programul „Anghel Saligny”

Cinci proiecte ale primăriei municipiului Cluj-Napoca au fost selectate pentru a primi finanțare prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”, fostul PNDL. Valoarea totală a proiectelor se ridică la aproximativ 43 de milioane de lei.

Lista obiectivelor de investiţii finanţate de Ministerul Dezvoltării, prin Programul naţional de investiţii ”Anghel Saligny”, a fost finalizată pentru alte patru judeţe, printre care şi Clujul, a anunţat vineri ministrul Cseke Attila.

Pentru judeţul Cluj, ministerul va finanţa 108 obiective de investiţii, în valoare totală de 1.219.900.480,46 lei.

Prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localităţi (apă, reţele de canalizare şi de gaze) şi reabilitează drumurile şi podurile.

Cluj-Napoca are cinci proiecte pe listă

• Construire Pod peste Râul Someșul Mic care face legătura între strada Oașului și strada Răsăritului în Municipiul Cluj-Napoca: 32.140.152,98 lei;

• Modernizare sistem rutier în ampriză existentă, strada Badea Cârțan: 1.703.619,36 lei;

• Modernizare strada Cucului: 1.230.729,98 lei;

• Modernizare strada Ionel Teodoreanu: 6.776.050,55 lei;

• Modernizare sistem rutier în ampriza existentă a străzii Sergiu Celibidache: 1.149.447,13 lei.

Lucrările la Podul Oașului – Răsăritului, care va permite ulterior crearea unui bulevard din zona Gării și până în cartierul Mărăști, sunt în derulare și s-au realizat deja mai bine de jumătate din obiective.

Lungimea podului construit pe structură metalică va fi de 57,90 m. Secțiunea transversală a podului va avea 26 m, împărțită astfel: partea carosabilă (4 benzi de circulație), 2 piste de biciclet, 2 trotuare. Rețelele edilitare de pe pasarela existentă vor fi relocate pe noua construcție. De asemenea, un sistem de iluminat public arhitectural va fi instalat pe pod.

Durata de realizare a obiectivului de investiții este de 24 luni: 3 luni pentru proiectare și 21 luni pentru execuția lucrărilor, iar anul viitor ar trebui să fie gata.

Comenteaza