Organizator Untold, replică pentru Rafila: „Stați pe margine și arătați cu degetul către oamenii care se chinuie să facă ceva, fără să vedem ceva concret din partea Dvs.”

Organizator Untold, replică pentru Rafila: „Stați pe margine și arătați cu degetul către oamenii care se chinuie să facă ceva, fără să vedem ceva concret din partea Dvs.”

Edy Chereji, director de comunicare şi marketing la Untold, i-a răspuns medicului Alexandru Rafila, care pune numărul mare de infecţii din valul patru al pandemiei pe seama festivalului de la Cluj-Napoca.

Rafila a avut un schimb de replici și cu primarul Clujului, Emil Boc, tot referitor la faptul că edilul a permis desfășurarea festivalului din luna septembrie.

Într-o postare pe rețelele de socializare, organizatorul Untold l-a criticat pe deputatul PSD că nu se implică în camapnia de vaccinare anti-COVID, ci doar stă pe margine și arată cu degetul la cei care încearcă să facă ceva.

„Nu cred că a existat persoană mai expusă ca mine în timpul festivalului, având în vedere cu câtă lume stau eu de vorbă timp de 4 zile! Cei care veniți la festival vedeți asta. Dar m-am vaccinat și uite că au trecut deja 3 săptămâni și nu am avut nici o problemă. Ioana la fel! Părinții mei care au fost 2 zile la festival, la fel, sunt ok! Știu și persoane care au mai tușit, le-a mai curs nasul, i-a mai durut gâtul, dar sunt ok, au avut simptome de răceală normală.

La fel știu oameni care s-au îmbolnăvit în alte colective, de la școală, sală, job, tren, etc, dar sunt cu toții ok. Pentru că sunt și suntem vaccinați! Și până la urmă, nu despre asta e vorba cu vaccinul? Ne vaccinăm ca în cazul in care ne infectăm să nu facem forme grave, ne vaccinăm ca să ne trăim viața, nu ca să stăm izolați. Iar cine vrea să stea izolat, e dreptul lui. Fie că e vaccinat, fie că nu e vaccinat, nu e nimeni obligat să participe la evenimente, petreceri, teatru, film etc.

În schimb, Dl Alexandru Rafila a găsit explicația nivelului la care a ajuns pandemia în Romania. Noi, UNTOLD, suntem vinovați. Probabil, în mintea dlui, tot UNTOLD e de vina și pentru că România e la coada Europei la vaccinare. Că vine valul 4 știam încă din vară. Daca nu se ținea Untold, nu mai aveam valul valul 4? Dvs dl Rafila arătați cu degetul către cei 70.000-80.000 de indivizi unici care au fost timp de 4 zile la UNTOLD, din care 75% au fost vaccinați (lucru dovedit prin scanarea TUTUROR Certificatelor Digitale Europene Covid) iar restul au fost testati în 28 de centre autorizate în toata țara, de 2 ori în 4 zile, dar nu vedeți nici un risc in cei 2,8 milioane de elevi care au început școala și care nu sunt nici vaccinași și nici testați, nici in cele 200.000 de cadre didactice care nu stim nici daca sunt vaccinate nici daca sunt testate! Eu inteleg strategia asta. Dati cu manta ca sa loviti mingea! Dar tare m-as bucura sa nu reducem totul la politica. Asa ca as reveni la valul 4, pentru care ne-am pregatit din vara, ca ne-ati spus ca vine.

Va intreb, in calitate mea de antrepenor roman, de om care s-a chinuit sa faca ceva in perioada asta, sa se pregatesca pentru vremurile astea, sa se zbata pentru un plan coerent pentru industria noastra, va intreb pe Dvs in calitate de medic, specialist, fost reprezentant OMS si de curand ales al poporului in Parlament: Dvs ce actiuni concrete ati facut impotriva valului 4? Ati pornit cumva vreo campanie prin care convingeti oamenii sa se vaccineze? Ati fost pe la televizor sa ne prezentati o campanie facuta de Dvs si sa o tot sustineti cu aceeasi intensitate cu care constant ca ne acuzati pe noi? Ati avut vreo initiativa prin care sa dati tonul la vaccinare prin toate institutiile statului si sa dati un exemplu oamenilor de rand? V-ati dus sa convingeti colegii de partid care conduc destinele atator sate sa faca campanie pro-vaccinare, din casa in casa, asa cum se obisnuieste atunci cand aveti alegeri? V-ati dat peste cap sa convingeti popii sa se alature demersului de vaccinare? Ati convins macar 200 de colegi medici sa se vaccineze si sa nu mai fie antivaccin? Si macar inca vreo 200 de profesori…

Dle Rafila, pe banii nostri, ai celor care platim taxe si impozite, despre astfel de proiecte mi-ar face placere sa va aud vorbind si sa va vad luptand! Contribuim fiecare prin taxe platite ma timp si la leafa Dvs ca sa va vedem cum faceti actiuni concrete, nu ca sa va tot vedem la televizor aruncand petarde politice! Iar daca veti face din actiunile concrete pe care le-am enumerat mai sus, veti fi de un real ajutor pentru toata lumea. Si pentru cei care vin la UNTOLD si pentru cei care nu vin. Altfel, atitudinea asta de apa sfintita, in care doar ne atentionati si ne tot spuneti cum ar putea sa fie, dar nu faceti nimic concret, nu ajuta la nimic! Noi macar ne-am asumat ceva concret, am facut un model clar de masuri de siguranta pentru evenimente, cele mai ample posibil, model care a ajuns sa fie studiat si analizat si la nivel international si am contribuit atat la stimularea vaccinarii cat si la stimularea testarii (in cele 4 zile, din 60.000 de peste facute in Romania, cam 23.000 au fost facute doar de persoane care au venit la festival).

Dvs ce ați făcut concret Dle Rafila? Așa cum Dvs vă dați cu părerea despre cauza numărului de cazuri, așa pot să îmi dau și eu cu părerea și să afirm că probabil situația asta de comentator de fotbal vă place! Fiindcă nu implică nici o responsabilitate! Stați pe margine și arătați cu degetul către oamenii care se chinuie să facă ceva, fără să vedem niște acțiuni din partea Dvs, cu rezultate concrete. Iar la mine la Cluj-Napoca este o vorbă atunci când cineva are abordarea asta. Zice așa: “e ca pătrunjelu-n supă; nici nu strică nici n-ajută!”. Cei care v-au pus acolo unde sunteți, clar așteaptă mai mult din partea Dvs”, se arată în postarea lui Chereji.

Comenteaza