Pandemia nu i-a descurajat pe românii dornici de vacanțe. E drept că au mai strâns cureaua, dar mai puțin decât alți europeni

Pandemia nu i-a descurajat pe românii dornici de vacanțe. E drept că au mai strâns cureaua, dar mai puțin decât alți europeni
| Foto: ideidevacanta.ro

Potrivit unui studiu, anul trecut bugetul românilor pentru vacanțe a scăzut cu 47%. Spania, de exemplu, a înregistrat o scădere de 62%.

În total, românii au cheltuit anul trecut pe vacanțe două miliarde de euro, iar țara noastră se numără printre țările europene care au redus cel mai puțin bugetul alocat concediilor.

În primele zece luni ale anului trecut, România a avut o scădere de 47% a cheltuielilor pentru vacanţe, pe când ţări precum Italia şi Spania au avut o reducere a bugetului pentru vacanţele în străinătate de circa 54%, respectiv 62%.

La nivel mondial, cel mai afectat buget al vacan­ţelor a fost al turiştilor din Australia, chel­tuie­lile în afara ţării micşorându-se cu circa 70%.

Țările preferate de români anul trecut au fost Bulgaria, Grecia şi Turcia. Asta nu înseamnă că nu și-au făcut vacanțe și la noi în țară. În ultima perioadă, gusturile par să se fi schimbat, iar românii se reorientează spre destinații exotice, precum Maldive sau Zanzibar, informează alephnews.ro.

 

Comenteaza