Video Pe ce drumuri județene din Cluj se lucrează anul acesta

Pe ce drumuri județene din Cluj se lucrează anul acesta

Președintele Consilului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat ce drumuri județene sunt în proces de reabilitare sau vor fi modernizate în anul 2021.

Înrebat la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre drumurile județene ce se vor reabilita sau moderniza complet în acest an, liderul forului administrativ județean a precizat că dacă se vor finaliza toate, județul Cluj se va apropia de 100% în ceea ce privește drumurile asfaltate.

„Consiliul Județean Cluj derulează în fiecare an ample lucrări de investiții și modernizare. Când se gândește bugetul, propunem sume generoase prin care să facem modernizare și întreținerea unor drumuri, care necesită intervenție o dată la doi ani. Drumurile pe care lucrăm în acest an, pe care lucrăm în prezent, și pe care am făcut deja contractarea și urmează să lucrăm pe ele până la finalul anului. În paralel cu modernizarea unora, lucrăm la întreținerea altora”, a delcarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Potrivit șefului județului Cluj, în prezent se lucrează la întreținere pe următoarele drumuri: Drumul județean de la Iclod la Aluniș, refacerea unui pod pe drumul județean din comuna Călățele, repararea unui pod din comuna Jichiș, drumul care leagă Țaga de Sucutard, etc.

De asemenea pe listă sunt mai multe drumuri județene din zona de munte: Valea Ierii, Bologa-Săcuieu, Turda-Petrești, Tritenii de Jos, Crăiești. Mai sunt drumurile dintre Turda și Ploscoș, Cluj-Napoca – Popești, Iuriu de Câmpie-Cojocna-Apahida, Vlaha-Vălișoara, Someșul Rece-Stolna,  cel de la Recea Cristur până la limita cu județul Sălaj, sunt câteva dintre drumurile în care în prezent se lucrează.

„Mai sunt în licitații câteva proiecte importante pentru modernizarea de drumuri, pe bani europeni. Drumul de la Săvădisla-Băișoara, până la limita cu județul Alba, cel de la Recea Cristur-Panticeu venind înspre Chinteni până la limita cu municipiul Cluj-Napoca, Frata-Mociu-Viișoara-Câmpia Turzii. Un alt drum important pe care lucrăm acum este drumul de la Geaca-Țaga, venind de la Așchileu, trecând prin Borșa, Vultureni, Bonțida, Geaca, Palatca și limita cu județul Bistrița-Năsăud.

Dacă reușim să realizăm anul acesta drumurile pe care le-am menționat, vom acoperi cam tot județul. Peste 90% din drumurile județene vor avea asfalt, aproape de 100%. Anul acesta am alocat pentru întreținere cam 60 de milioane de lei. Pentru modernizare avem cam 21,5 milioane de lei, ca și cofinanțări la proiectele europene”, a mai spus Tișe.

Comenteaza