Pentru fiecare leu plătit de clujeni prin taxe locale, primăria aduce 2,5 lei din fonduri europene

Pentru fiecare leu plătit de clujeni prin taxe locale, primăria aduce 2,5 lei din fonduri europene
| Foto: Arhiva

Primarul Emil Boc a anunţat că la fiecare leu plătit de locuitorii din Cluj-Napoca prin taxe şi impozite locale, primăria va aduce în bugetul oraşului în acest an 2,5 lei din fondurile europene.

Primarul Emil Boc a declarat, luni, în şedinţa Consiliului Local Cluj-Napoca în care s-a adoptat bugetul pe acest an, că oraşul îşi propune să îşi consolideze statutul de al doilea centru economic al ţării, după Bucureşti.

„Vreau să adresez mulţumiri clujenilor pentru faptul că impozitele şi taxele locale plătite de ei ne dau şansa să avem un buget local al municipiului în acest an care este în creştere cu 7,39% faţă de 2019 şi se ridică la 353 de milioane de euro. Acest buget are rolul de a consolida statutul Clujului de prim centru economic după Bucureşti, al doilea contributor după Capitală. De asemenea, bugetul pe anul 2020 consolidează statutul Clujului de oraş magnet, al inovării. În ceea ce priveşte fondurile europene, prin buget reuşim ca, la fiecare leu plătit de clujeni prin taxe şi impozite locale, administraţia locală să aducă 2,5 lei din fondurile europene”, a spus Boc.

Proiectul de buget al municipiului Cluj-Napoca a fost votat cu majoritate. Consilierii locali ai PSD au votat împotrivă, pe motiv că unele proiecte pe care le-au propus nu au fost luate în considerare de conducerea Primăriei.

Comenteaza