Video Percheziții în Cluj. Angajatul unei bănci ar fi "spălat" bani obținuți din infracțiuni informatice prin două firme

Percheziții în Cluj. Angajatul unei bănci ar fi "spălat" bani obținuți din infracțiuni informatice prin două firme
Imagine cu caracter ilustrativ

Polițiștii din Cluj, coordonați de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, au desfășurat, miercuri dimineață, patru percheziții domiciliare într-un dosar de spălare de bani.

O persoană angajată la o bancă ar fi oferit credite de sute de mii de lei către două firme administrate de cunoscuți, folosind bani obținuți din infracțiuni informatice.

"Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2017 – 2022, o persoană, angajat al unei societăți comerciale bancare, ar fi creditat două societăți comerciale administrate de persoane cunoscute acesteia, cu sume importante de bani provenite din săvârșirea de infracțiuni informatice, cu scopul de a disimula originea ilicită a acestora și de a asigura capitalul necesar funcționării celor două societăți comerciale", a transmis IPJ Cluj.

Suma de bani spălată, la acest moment procesual, se estimează la aproximativ 800.000 de lei, iar prejudiciul urmează a fi calculat, pe baza probelor și documentelor care vor fi descoperite și ridicate, în urma perchezițiilor domiciliare.

Perchezițiile au avut loc în Cluj și vizează societăți comerciale din industria alimentară, producția de software și închirierea de autovehicule.

Comenteaza