Peste 100 de tone de material antiderapant, folosite pe drumurile județene

Peste 100 de tone de material antiderapant, folosite pe drumurile județene

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic că pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene pe care traficul rutier să fie blocat, dar circulaţia se desfășoară, pe mai multe sectoare de drum, în condiţii de iarnă.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Din cauza temperaturilor negative înregistrate în ultimele 24 de ore, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de polei, traficul rutier fiind îngreunat.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de joi, 26 martie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 59 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 20 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona pe 8 drumuri judeţene, cu 4 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 21 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de joi, 26 martie,  s-a intervenit pe 6 drumuri judeţene, cu 4 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 5 drumuri judeţene, cu 4 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 90 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, starea drumurilor nu a impus și nu impune nicio intervenție specifică activităților de iarnă.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă şi cu materiale antiderapante pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza