Peste 1.000 de voluntari în lupta cu noul coronavirus la Cluj

Peste 1.000 de voluntari în lupta cu noul coronavirus la Cluj

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, transmite mulțumiri celor care și-au oferit voluntar ajutorul în lupta cu noul coronavirus "cu riscul de a-și pune în pericol propria sănătate".

Astfel, potrivit prefectului, peste 1.000 de voluntari au activat la nivelul județului, în cadrul Centrului de Coordonare și Conducere a Intervenției. Voluntarii au provenit din zece organizații. De asemenea, 30 de studenți ai UMF Cluj-Napoca au asigurat voluntar gărzi în funcția de paramedic pe echipajele de terapie intensivă SMURD din municipiul Cluj-Napoca. Totodată, în această perioadă au oferit ajutor zeci de agenți economici, care au contribuit la efortul comun de a ajuta cu alimente, financiar sau cu echipament medical, persoanele afectate de COVID-19, aflate în autoizolare și carantină.

"Este un lucru admirabil să fim preocupați de sănătatea și binele celor din jurul nostru. Când vedem că acest lucru este făcut în momente critice, ca cele din această perioadă, regăsim fiecare încrederea în altruism și solidaritate.
Adresez mulțumiri celor care, în cadrul unor echipe de voluntari sau din inițiativă proprie, au oferit ajutorul semenilor afectați de această epidemie, punând pe primul loc nevoile acestora, cu riscul de a-și pune în pericol propria sănătate", transmite prefectul Mircea Abrudean.

Comenteaza