Video Foto Peste 10.000 de clujeni au participat la evenimentele de Mica Unire

Împlinirea a 164 ani de la Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită la Cluj-Napoca prin manifestări solemne și cultural-artistice care au reunit pe parcursul zilei peste 10.000 de persoane.

Clujenii prezenți de dimineață la ceremonia militară care a deschis manifestările - desfășurată la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza - au avut parte de momente pline de emoție la finalul ceremonialului, când „au dat mână cu mână” și au dansat Hora Unirii. Ceremonia a fost organizată de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Instituția Prefectului - Județul Cluj și Divizia 4 Infanterie „Gemina”.

Evenimentele au continuat în Piața Unirii, unde artiști îndrăgiți de muzică populară au venit în fața publicului pentru a oferi un regal folcloric de excepție: Mariana Gabrian Sfechiș, Suzana și Daciana Vlad, Narcisa și Ana Georgeta Balla, Ovidiu Purdea Someș, Maria Golban Șomlea, Sava Negrean Brudașcu, Maria Lobonț, Lucia Potra, Ana Ilca Mureșan, Cristian Totpati, Mihaela Grindean, Ansamblul folcloric Românașul, Ansamblul folcloric Mărțișorul, Aurel Tămaș și Orchestra Regal Transilvan.

După spectacolul folcloric devenit tradiție la Cluj-Napoca de „Mica Unire”, trupa Semnal M a susținut un concert pe scena din inima Clujului. Sărbătoarea s-a încheiat cu un spectacol de artificii memorabil și Hora Unirii.

Comenteaza