Peste 300.000 de români și-au anulat programarea ori nu s-au prezentat la vaccinarea cu AstraZeneca

Peste 300.000 de români și-au anulat programarea ori nu s-au prezentat la vaccinarea cu AstraZeneca
| Foto: DW

Vaccinarea cu AstraZeneca îi sperie pe români. Au fost peste 207.000 de anulări în platformă şi circa 99.000 de persoane care nu s-au prezentat, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță.

Sunt deja peste 207.000 de români care erau programaţi la vaccinare cu serul AstraZeneca, dar care și-au anulat ulterior programarea începând cu luna martie, când au început să apară relatări despre o posibilă legătură între acest vaccin și tromboze severe.

„Au fost peste 207.000 de anulări în platformă, iar dintre cei care și-au confirmat programarea, avem circa 99.000 de persoane care nu s-au prezentat, care și-au anulat programarea ceea ce reprezintă 28% dintre cei care își confirmaseră programarea”, a spus Valeriu Gheorghiță, citat de Digi24. 

„Este un procent mare, o treime din persoanele programate care nu s-au prezentat. Este clar un aspect pe care l-am sesizat cu toții. Considerăm că avem nevoie de o mai bună înțelegere a acestui aspect de către orice om care dorește să se vaccineze. Este absolut firească și legitimă ezitarea oamenilor la acest moment. Avem nevoie de mai multe informații oficiale de la Agenția Europeană a Medicamentului. Și noi, cei care luăm decizia, avem nevoie de mai multe informații”, a spus Gheorghiță.

El a adăugat că, cel mai probabil, cei care au anulat programările pentru AstraZeneca s-au înscris pe listele de așteptare pentru un alt vaccin, în condițiile în care numărul celor aflați pe liste a rămas constant. 

Comenteaza