Foto Peste 350 de noi echipamente medicale ultramoderne pentru patru spitale din Cluj

Peste 350 de noi echipamente medicale ultramoderne pentru patru spitale din Cluj
| Foto: Facebook.com/cjcluj
Peste 350 de noi echipamente medicale ultramoderne pentru patru spitale din Cluj
Peste 350 de noi echipamente medicale ultramoderne pentru patru spitale din Cluj
Peste 350 de noi echipamente medicale ultramoderne pentru patru spitale din Cluj

Consiliul Județean Cluj a aprobat, în cadrul ședinței ordinare de joi, 29 iulie, darea în administrare către patru spitale clujene a unor echipamente medicale necesare gestionării crizei sanitare COVID-19. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Conform reprezentanților forului administrativ județean, astfel, până în acest moment au fost achiziționate și au fost predate spre utilizare nu mai puțin de 355 de noi dotări utile în lupta cu pandemia, și nu numai.

„Am considerat că trebuie să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a asigura medicilor toată infrastructura necesară pentru a lupta eficient cu boala. Nu ne vom opri aici, numeroase alte echipamente ultramoderne vor intra în dotarea spitalelor clujene”, a transmis președintele Consiliului Județean Cluj.

Astfel, atât trei spitale din subordinea Consiliului Județean Cluj, respectiv Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Daniello”, cât și o altă structură medicală finanțată de forul județean, Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, beneficiază de noi dotări necesare în lupta cu SARS-COV2.

Cele două proiecte europene în baza cărora s-au achiziționat dotările au fost depuse spre finanțate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, scopul acestora fiind de a proteja sănătatea populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19 prin investiții necesare în domeniul medical.

Prin intermediul celor două inițiative, Consiliul Județean și-a asumat obligația de a achiziționa nu mai puțin de 435 de echipamente medicale pentru spitalele partenere în proiecte. Termenul de finalizare a investițiilor este anul 2021, lunile august, respectiv noiembrie, astfel că toate echipamentele vor intra în gestiunea unităților sanitare vizate și vor putea fi utilizate în cel mai scurt timp.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza