Pista de atletism de pe Cluj Arena se REPARĂ cu 1.5 milioane lei

Pista de atletism de pe Cluj Arena se REPARĂ cu 1.5 milioane lei

Consiliul Judeţean Cluj a lansat licitaţia publică pentru lucrări de retopping la pista de atletism a stadionului Cluj Arena şi omologare IAAF. Suma estimată este de 1.500.000 lei, fonduri bugetare. 

"Lucrările ce urmează a se executa sunt necesare datorită degradării în timp a pistei de atletism, datorită numărului mare de sportive care o utilizează zilnic și a competițiilor de atletism care au fost organizate pe stadionul Cluj Arena începând cu anul 2011. Suprafata care trebuie reacoperită trebuie să îndeplinească toate standardele relevante, făcându-se referire la : planeitate, înclinare, grosime, capacitate de a suporta încărcările si impermeabilitatea/permeabilitatea apei. Stratul de bază care urmează să fie acoperit trebuie să fie tare, uscat, fără impurităţi, particule şi substanţe sfărâmicioase, care împiedică adeziunea, precum ulei, grăsime, urme de cauciuc, vopsea sau alţi contaminanţi. Rigolele existente trebuie verificate şi dacă necesită, făcute reparaţii.

La certificarea IAAF a obiectivului trebuie verificate mai întâi ca toate standardele cerute să fie îndeplinite.

Lucrările de reparații care se vor realiza cuprind : Modificarea pragurilor la gropile de nisip; Reparații rosturi de dilatare pistă interioară de atletism; Amorsare; Structură sistem impermeabil – sistem sandwich (culoare cărămiziu); Structură sistem permeabil – sistem spray (culoare verde); Trasaj", se arată în anunţul licitaţiei. 

Ofertele pot fi depuse până la data de 13.10.2021. 

De asemenea, organizatorii Untold au început înlocuirea gazonului de pe stadion, costurile ridicându-se la 180.000 de euro, iar lucrările sunt executate de Eco Garden Construct. În tot acest timp, echipa de fotbal Universitatea Cluj îşi joacă meciurile de pe teren propriu la Bistriţa sau la Sânmartin. Untold a plătit un tarif de închiriere pentru Cluj Arena, pentru ediţia din acest an a festivalului, de 605.833,33 lei plus TVA, tarif stabilit conform HCJ 227/2020, până la data de 23.08.2021.

Comenteaza