Pivariu, întâlnire cu Boc: "Floreștiul și Clujul au nevoie de un viitor comun"

Pivariu, întâlnire cu Boc: "Floreștiul și Clujul au nevoie de un viitor comun"

Primarul celei mai mari comune din țară a discutat cu edilul din Cluj-Napoca despre urbanism, Centura și Metroul Metropolitan și despre digitalizarea administrației locale.

Întâlnirea de lucru dintre primarii din Cluj-Napoca și Florești a avut loc miercuri.

"Am atins subiecte importante care îi privesc atât pe clujeni, cât și pe floreșteni. Primele subiecte pe agendă au fost Centura Metropolitană și Metroul Metropolitan. Guvernul a lansat proiectul de realizare a magistralei de metrou de la Cluj, prin aprobarea studiului de prefezabilitate, proiect cu valoare estimată de aproximativ 1 miliard de euro", a declarat Bogdan Pivariu.

Un alt subiect atins a fost digitalizarea.

"Nu este un secret faptul că Primăria Cluj-Napoca este un model de bune practici, chiar la nivel european, în domeniul digitalizării. Floreștiul are același obiectiv. Vom crește eficientizarea și profesionalizarea instituției prin digitalizare", a mai spus edilul din Florești.

De asemenea, cei doi primari au discutat despre urbanism și soluțiile de bune practici în construcții.

"Noul Plan Urbanistic General al Floreștiului este una dintre prioritățile noastre. Ne vom corela cu direcția Clujului și în acest domeniu. Floreștiul gândește la scară mare și îmbrățișează proiecte mari care să crească calitatea vieții cetățenilor săi", a declarat Bogdan Pivariu.

Comenteaza