Platformă imobiliară: "Veste bună, stagnare pe piața rezidențială din Cluj-Napoca"

Platformă imobiliară: "Veste bună, stagnare pe piața rezidențială din Cluj-Napoca"

Prețul mediu cerut pe apartamentele din Cluj-Napoca era, la final de august, la același nivel ca luna precedentă, arată datele urmărite de portalul de specialitate.

Mai precis, prețul mediu solicitat pe apartamente de vânzare din Cluj-Napoca, la final de august 2022, s-a menținut la 2.172 euro/mp, la fel ca luna precedentă. Față de aceeași perioadă a anului trecut este însă cu 376 euro mai mare, conform statisticilor Compariimobiliare.ro.

Printre zonele preferate de cei aflați în căutarea unei noi locuințe se numără cartierele Mănăștur și Mărăști, dar și Florești, acolo unde prețul de vânzare este încă sub 1.500 euro/mp.

În ceea ce privește numărul de camere, cei mai mulți utilizatori ai platformei caută locuințe bicamerale (46%), în vreme ce 38% dintre căutări vizează apartamente cu trei camere. Mai puțin solicitate sunt locuințele cu o cameră (9%) și cele mari, cu 4 camere (6%).

Cel mai mare cartier al orașului, Mănășturul a fost cel mai popular în această perioadă, fiind vizat de 20% dintre potențialii cumpărători. Urmează localitatea vecină Florești (9%), cartierele Mărăști (8%) și Gheorgheni (7%) și zona centrală (7%).

Etichete
Comenteaza