Primul preşedinte ardelean a fost validat în funcţie

Primul preşedinte ardelean a fost validat în funcţie
Klaus Iohannis, preşedintele ales al României a fost validat, vineri, de Curtea Constituţională. La ceremonia de învestitură desfăşurată la sediul Curţii a participat şi preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu.

În cadrul ceremoniei, Iohannis a declarat că votul pe care l-a primit a fost foarte puternic și clar, iar alegătorii au spus stop și de la capăt.

"A fost un vot puternic și foarte clar și îi asigur pe toți că l-am înțeles. E un moment festiv, dar, în același timp, vreau să remarc că acum, după 25 de ani de la Revoluția română, se încheie o etapă și iată românii prin votul lor au spus foarte clar: stop și de la capăt. Viziunea pe care am prezentat-o s-a împletit în mod fericit cu așteptările românilor", a afirmat el.

Iohannis a adăugat că priveşte cu toată răspunderea drumul "greu care ne aşteaptă" şi la capătul căruia se află "România prosperă şi puternică".

"Le spun românilor încă o dată azi, aici, cu ocazia validării rezultatului alegerilor, că se poate, se poate construi o Românie prosperă şi puternică. Nu se poate nici de azi pe mâine, nici peste noapte. Vom construi România lucrului bine făcut în timp şi pas cu pas", a mai spus preşedintele ales, făcând astfel referire la sloganul cu care a câştigat alegerile şi la titlul cărţii autobiografice pe care a lansat-o în campanie.

La rândul său, preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu, a declarat că îi va transfera noului preşedinte ales în această perioadă de tranziţie toate dosarele importante, acelaşi lucru urmând să îl facă şi consilierii săi.

"Sigur, nu va fi uşor mandatul dumneavoastră, domnule preşedinte ales, vă voi transfera tot ceea ce ştiu, aşa cum am stabilit, într-o perioadaă de tranziţie, care începe astăzi", i-a transmis Traian Băsescu lui Klaus Iohannis.

Şeful statului a menţionat că această perioadă de tranziţie este o noutate a mandatului prezidenţial.

"Îmi aduc aminte, cu domnul preşedinte Iliescu schimbul s-a făcut pur şi simplu în 15 minute, am schimbat locatarul de la Cotroceni", a adăugat el.

 

Comenteaza