Clujenii din aparatul guvernamental se pregătesc să fie debarcaţi

Clujenii din aparatul guvernamental se pregătesc să fie debarcaţi
Clujul a revenit, cu doi miniştri, la masa în jurul căreia se iau deciziile de vârf în România. În schimb, alţi doi clujeni, din eşalonul doi, ajunşi în funcţii cu ajutorul PSD, se pregătesc să predea ştafeta.

Liberalii i-au cerut noului premier Dacian Cioloş, aproape ultimativ, să cureţe întreg aparatul guvernamental de PSD-işti. Pe de altă parte, Cioloş i-a asigurat pe social-democraţi că nu vine la palatul Victoria chitit să „radă tot", însă ulterior a anunţat că toţi angajaţii guvernului vor fi testaţi şi doar cei care îşi vor demonstra competenţa îşi vor păstra funcţiile. Doi sunt clujenii angajaţi la guvern, prefectul Gheorghe Vuşcan şi secretarul general al Ministerului Transporturilor, Mircea Jorj. Interesant este că ambii ocupă funcţiile cu titlu interimar. Vuşcan e prefect interimar deoarece nu a susţinut examenul pentru obţinerea statutului de înalt funcţionar public, în vreme ce Jorj deţine acest statut, dar nu a dat concurs pentru postul de secretar general al ministerului.

Vuşcan priveşte posibila sa schimbare din funcţie aproape cu fatalitatea ciobanului mioritic. „Orice se poate întâmpla. Deocamdată ne facem datoria în funcţiile în care suntem, ca întotdeauna, cu transparenţă şi cu respectarea legii. Când va veni o decizie a prim-ministrului, ne vom supune", a declarat Vuşcan.

Jorj a fost adus în Ministerul Transporturilor de Ioan Rus şi a rămas acolo şi după ce acesta din urmă s-a întors la Cluj. Potrivit stiripesurse.ro, funcţia lui Jorj ar fi deja vânată de un fost ocupant al ei, liberalul Tiberiu Bărbuleţiu. „Nu mă simt ameninţat, mi-am făcut datoria în minister chiar dacxă n-am făcut-o public, iar colegii mdin minister şi din companii ştiu foarte bine ce am făcut. Eu exercit această funcţie interimar, n-am dat concurs, am venit să sprijin proiectele ministerului şi în special proiectele domnului Ioan Rus, căruia îi mulţumesc foarte mult pentru încrederea acordată. Nu sunt titular pe post şi nu mi-am propus să ies la pensie de aici. Am colaborat foarte bine şi cu domnul ministru Matache şi îl cunosc foarte bine şi pe domnul ministru Costescu, din perioada în care am fost preşedinte al consiliului de administraţie al companiei CFR SA şi pot să spun că e un profesionist desăvârşit. Eu nu mă gândesc că voi fi sau nu voi fi schimbat, eu mă gândesc la Cluj, la familie, la prieteni, la comunitate, la binele României. Dacă voi fi înlocuit, nu va fi absolut nici o problemă. Cât sunt aici îmi fac datoria, dar casa mea e la Cluj şi, mai devreme sau mai târziu, mă voi întoarce. Ce speculează unii sau alţii chiar nu mă interesează", a afirmat Jorj.

 

Comenteaza