INTERVIU Octavian Buzoianu: Doresc să le ofer clujenilor o administraţie profesionistă

INTERVIU Octavian Buzoianu: Doresc să le ofer clujenilor o administraţie profesionistă
Omul de afaceri Octavian Buzoianu a explicat, într-un interviu, ce l-a determinat să intre în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca.

V-ați anunțat candidatura la Primăria municipiului Cluj-Napoca. Ce v-a motivat să intrați în această competiție?

Iubesc Clujul și de aceea am dedicat cele mai multe proiecte ale activității mele dezvoltării acestui oraș. Am declinat multe oferte profesionale care în decursul timpul m-ar fi îndepărtat de Cluj, atât naționale cât și internaționale. În urma unei analize profunde, ajuns la o maturitate profesională și personală, am decis să dedic următoarea etapă a vieții mele orașului care m-a format.

Haideți să facem un exercițiu! Dacă până acum prin puterea mea am reușit să dezvolt proiecte de impact pentru orașul nostru, cum ar fi Ursus, Opera Plaza sau Cluj Business Center, imaginați-vă ce am putea face împreună!

Intenționez să construiesc o echipă de administrație profesionistă care să ofere soluții imediate la probleme de zi cu zi și în același timp să implementeze împreună cu clujenii o strategie coerentă de dezvoltare pe termen lung.

Sunteți un om de afaceri cunoscut în Cluj. De ce ar trebui să voteze clujenii un om de afaceri primar?

Omul de afaceri aduce pragmatismul, eficiența și disponibilitatea de a genera proiecte. La anvergura administrării unui oraș ca și Clujul contează enorm experiența și calitățile de lider.

Cred că într-o lungă carieră profesională m-am validat atât ca manager de top în companii internaționale, cât și ca manager și antreprenor în proiecte locale cu importanță pentru comunitate, ceea ce mă recomandă pe mine, Octavian Buzoianu.

Omul de afaceri Octavian Buzoianu a început ca inginer într-un apartament modest din Mănăștur. A avut o ascensiune bazată pe multă muncă și determinare. A evitat compromisuri și a depășit obstacolele care i-au ieșit în cale, multe pentru alții de netrecut. Asta mă recomandă ca om pe care vă puteți baza.

Cum evaluați administrația Boc în ultimii patru ani?

Evaluarea performanțelor administrative revine clujenilor. Personal cred că se poate mai bine. Doresc clujenilor să aibă parte de cea mai inteligentă, decentă și valoroasă campanie de până acum, iar viitorul mandat să le implinească așteptările.

Cine vă mai susține în acest demers? Veți fi sprijinit în această campanie electorală de alte partide politice, oameni de afaceri sau ONG-uri?

Este proiectul meu pentru Cluj, candidez independent, voi construi o echipă de valoare și voi fi onorat de sprijinul tuturor clujenilor care vor veni alături de mine, fie societate civilă, partide politice sau persoane fizice. Împreună dăm forță Clujului!

CINE ESTE OCTAVIAN BUZOIANU

  • Este născut în Cluj-Napoca, în 1954
  • A activat după 1992 exclusiv în mediul privat
  • În 1992, în calitate de director general în fabrica URSUS, a condus prima privatizare din România prin emisie publică de acţiuni
  • Conduce afaceri din domeniul hotelier, agricultură și imobiliare
  • Coordonează proiectul Cluj Business Center şi este implicat în managementul primului hotel de 5* din Cluj-Napoca, Opera Plaza
  • Este apropiat de clubul Universitatea Cluj, la care a activat ca junior în echipa de fotbal
  • Este implicat constant în acţiuni sociale
  • A mai activat în viaţa publică în funcţia de consilier local la Cluj-Napoca, între anii 1998 - 2002
  • Este căsătorit cu Anca Dana Buzoianu, de profesie medic, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu"
  • Are 3 copii, Cătălina Raluca, Vlad Bogdan și Matei Maximilian
Comenteaza