Când proiectele eşuate ale Clujului devin muniţie de campanie

Când proiectele eşuate ale Clujului devin muniţie de campanie
Parkingul din Haşdeu a împlinit zece ani şi e un proiect îngropat. Şapte ani s-au dovedit insuficienţi pentru construirea 22 de km de şosea între Ic şi Ponor. Centrul de Management Integrat al Deşeurilor (CMID) trebuia finalizat în 14 luni şi după patru ani e cu oiştea-n gard.

Toate aceste eşecuri absolut jenante ale administraţiilor care s-au succedat în ultimii ani la comanda judeţului au fost aruncat de PSD, nu fără o oarecare justificare, în cârca drepteui politice din Cluj, din rândurile căreia s-au selectat ultimii preşedinţi, plini sau interimari, ai judeţului (aici poate fi inclus şi Vakar Istvan, atâta vreme cât formaţiunea politică pe care o reprezintă, UDMR, face parte din Partidul Popular European). Acestor eşecuri monumentale, social-democraţii au adăugat şi proiectul abatorului din Iclod, despre care social-democraţii susţin că ar fi fost blocat deliberat de majoritate liberală din consiliul judeţean (CJ) din raţiuni pur electorale.

Toate aceste reproşuri au fost făcute de reprezentanţii PSD chiar pe terenul pe care ar fi trebuit să se înalţe parkingul suprateran de la capătul străzii B. P. Haşdeu. „Crasă incompetenţă a celor care au condus CJ în ultimii ani", a clamat candidatul PSD la preşedinţia instituţiei, deputatul Cornel Itu.

Dar cel mai vehement a fost liderul PSD Remus Lăpuşan. „Aici sunt 7.000 de mp, care au fost concesionaţi în 2006. Există o firmă care a dat faliment şi terenul e blocat pentru că banca mai are de recuperat creanţe de la firmă. Trebuie să ne punem la masă cu firma, să negociem plata pentru lucrările executate, să recuperăm terenul şi să facem aici un parking şi un loc de joacă pentru copii. Mai nou liberalii au scos din pălărie un termen de 55 de zile pentru finalizarea drumului Ic-Ponor. Mă mir că mai au curajul să discute despre acest subiect, când, ată, au trecut şapte ani şi n-au fost în stae să termine 22 de km de drum şi a mai şi cheltuit 15 milioane de lei peste costurile stabilite iniţial. Nu mai vorbesc de CMID, de abatorul de la Iclod. Toţi cei care au condus judeţul în ultimii ani sunt vinovaţi, Nicoară, Tişe, Uioreanu, Seplecan, Vakar, Mânzat. Cei de până acum şi-au demonstrat incompetenţa, trebuie să vină alţii, care înţeleg econmia de piaţă", a declarat Lăpuşan.

„Parkingul din Haşdeu, drumul Ic-Ponor, CMID, abatorul din Iclod, acesta este rezultatul impotenţei administrative a dreptei", a completat consilierul judeţean Vasile Sălătioan. Ultimul cuvânt i-a aparţinut celui care ar trebui să fie vârful de lance al PSD în bătălia pentrum judeţ, Cornel Itu. „Principala problemă a CJ este neaccesarea sau pierderea fondurilor europene", a conchis Itu.

Principala ţintă a pesediştilor, candidatul PNL la conducerea judeţului, senatorul Alin Tişe, răspunde atacurilor adversarilor politici în stilul său ironic. „Apreciez în mod deosebit preocuparea PSD pentru problemele judeţului. Le reamintesc, însă, că în perioada 2012-2015 au participat la conducerea judeţului, ca membrii USL şi cu vicepreşedintele Ioan Oleleu. Ceea ce mă interesează pe mine este că, în calitate de viitor preşedinte al CJ, voi ţine cont de propunerile lor şi sunt convins că, în calitate de partid de opoziţie, cei din PSD mă vor susţine în toate proiectele importante pentru clujeni. Următorii patru ani sunt decisivi pentru dezvoltarea judeţului, prin urmare mizez pe susţinerea tuturor partidelor pentru proiectele majore ale judeţului. Îl salut pe domnul Lăpuşan şi îi doresc sănătate, mai ales că e un om politic cu experienţă, care va susţine proiectele judeţului în calitatea sa de consilier judeţean. Pentru proiectele Clujului voi fi partener cu orice partid", a comentat Tişe.

 

Comenteaza