UDMR Cluj, primii care şi-au validat candidaţii pentru parlament

UDMR Cluj, primii care şi-au validat candidaţii pentru parlament
Consiliul Permanent al UDMR a validat ocupanţii locurilor considerate eligibile din Transilvania. Cei trei candidaţi pregătiţi de filiala clujeană a Uniunii au primit in corpore „binecuvântarea” conducerii centrale.

Primii clujeni ocupanţi cerţi de poziţii eligibile la alegerile din 11 decembrie sunt reprezantanţii UDMR Laszlo Attila pentru Senat, respectiv Csoma Botond şi Hegedus Csilla pentru Camera Deputaţilor. Cei trei au primit ultima validare statutară din partea formaţiunii lor politice în cadrul Consiliului Permanent al Uniunii, desfăşurat vineri la Cluj-Napoca.

Potrivit liderului formaţiunii, Kelemen Hunor, UDMR va colabora şi de această dată cu PCM, oferind „civicilor" două locuri eligibile pe listele Uniunii din judeţele Covasna şi Mureş. Kelemen a anunţat că şi Uniunea va apela la sistemul candidaţilor „paraşutaţi". Numai că, dacă în cazul celor două „mari" PSD şi PNL, „paraşutaţii" sunt urmaşi de-ai lui Agamiţă Dandanache, aş-zise „vedete" de tipul lui Sorin Moldovan, impus pe lista PNL Cluj de Vasile Blaga, care n-au loc la ei în judeţ dar, nu-i aşa, nu se face să rămână „fără coledzi", cel puţin aparent, „paraşutismul" e folosit în UDMR cu un scop mult mai nobil.

„Eu am propus şi colegii din Harghita au acceptat să ofere locul patru, elgibil, pe lista pentru Camera Deputaţilor, unui coleg din judeţul Sibiu, judeţ unde avem o comunitate importantă, dar care, până acum, nu au reuşit săî fie reprezentaţi în Parlament. În acest fel demonstrăm că UDMR este solidară cu toate comunităţile de maghiari", a spus Kelemen. El a amintit că o mişcare similară a fost realizată în 2012, când pe lista UDMR Covasna a candidat şi un reprezentant al organizaţiei UDMR din judeţul Braşov.

 

Comenteaza