Un deputat de Cluj vrea să modifice Legea educaţiei. "Funcţiile de director din învăţământ să nu mai stea în pixul ministrului"

Un deputat de Cluj vrea să modifice Legea educaţiei.
Iniţiativa aparţine unui tânăr deputat liberal şi se doreşte a fi o completare a Legii educaţiei.

"PNL consideră că funcțiile de director și director adjunct din învățământ nu trebuie să mai stea în pixul ministrului Educației sau la cheremul vreunui inspector școlar. În acest sens, am iniţiat o propunere de completare a Legii Educației Naționale cu o prevedere care instituie următoarea interdicție: nu pot fi numite în funcțiile de director sau director adjunct rămase vacante sau care se vacantează între perioadele de concurs persoane care au ocupat respectivele funcții în aceeași unitate de învățământ până la organizarea concursului și care nu au participat la concurs ori s-au prezentat la concurs, dar nu au fost admise", a declarat Sorin Dan Moldovan, deputat al PNL Cluj.

Deputatul PNL susţine că intervenția la acest act normativ se impune întrucât la nivel de Ordin al Ministrului situația și condițiile pentru ocuparea funcțiilor de director se pot schimba radical de la o zi la alta, așa cum s-a întâmplat la începutul lunii ianuarie.

"PNL susține cu tărie că școlile trebuie să fie conduse de directori cinstiți, bine pregătiți și validați profesional prin promovarea unui concurs și totodată militează pentru eliminarea influenței politice din unitățile de învățământ. Școala este a elevilor, nu a PSD!", mai afirmă deputatul PNL Sorin Moldovan.

Reamintim că profesorii care nu au reuşit să promoveze concursul pentru posturile de directori şi directori adjuncţi în şcoli vor putea ajunge înapoi în aceste funcţii, întrucât noul ministru al Educaţiei a aprobat un document ce prevede că aceştia vor avea dreptul să ocupe funcţiile de conducere prin numire, de către inspectoratele şcolare.

Aceste numiri se referă la funcţiile de director si director adjunct rămase vacante după validarea rezultatelor concursului naţional şi vor fi valabile până la organizarea unui nou concurs, dar nu mai târziu de sfarşitul anului şcolar 2016-2017.

 

 

Comenteaza