UDMR cere renunţarea la ipocrizia prefecţilor „apolitici”

UDMR cere renunţarea la ipocrizia prefecţilor „apolitici”
Preşedintele UDMR Kelemen Hunor apreciază că trebuie „să nu ne mai ascundem după deget” în chestiunea prefecţilor aşa-zis apolitici.

„Ar trebui să avem un principiu și să spunem: tragem o linie și până la acest nivel numirile sunt politice, sub un anumit nivel nu există alte criterii decât competența și munca prestată în acea funcție. Prefectul și subprefectul, din punctul meu de vedere, și acum sunt politici. Nu trebuie să ne ascundem după deget și să spunem că nu sunt politici, dar, de fapt, de fiecare dată când vine un guvern rade tot și pune oamenii lui, iarăși spunând că nu sunt politici", a afirmat şeful UDMR.

El a dat exemplul Statelor Unite. „În SUA fiecare administraţie vine cu oamenii săi. Se ştie cine va ocupa mii sau zeci de mii de funcţii politic şi nimeni nu face revoluţie şi nimeni nu minte. La noi problema e că de zeci de ani ne mințim singuri și ne facem că nu vedem că este altfel decât spunem că e", a spus Kelemen. El s-a mai declaratr un susţinător al trecerii unor instituţii deconcentrate în subordinea directă a consiliilor judeţene.

 

Etichete
Comenteaza