Iohannis, invitat în Republica Moldova de preşedintele Dodon

Iohannis, invitat în Republica Moldova de preşedintele Dodon
Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, a anunţat, luni, că i-a transmis o invitaţie oficială lui Klaus Iohannis pentru a efectua o vizită la Chişinău.

Preşedintele moldovean a avut, luni, o întrevedere cu Daniel Ioniţă, ambasadorul României la Chişinău. În cadrul acestei întâlniri, Dodon i-a înmânat o scrisoare ambasadorului român adresată preşedintelui Klaus Iohannis.

"Un temei important pentru întâlnirea de astăzi a fost dorinţa mea de a-i înmâna domnului ambasador Daniel Ioniţă o scrisoare oficială adresată preşedintelui României, domnului Klaus Iohannis. Prin această scrisoare, i-am transmis domnului preşedinte Iohannis invitaţia mea de a vizita Republica Moldova. Consider că între şefii de stat ai României şi Republicii Moldova trebuie să fie închegată o comunicare responsabilă şi constructivă", a scris Dodon pe Facebook.

"L-am asigurat pe domnul Ambasador de faptul că relaţiile moldo-române sunt şi vor rămâne fundamentale pentru Republica Moldova, în virtutea vecinătăţii noastre, a evenimentelor istorice comune şi a afinităţilor culturale pe care le-am avut mereu. Suntem două state independente şi suverane, care trebuie să găsească noi oportunităţi de cooperare respectuoasă şi benefică pentru cetăţeni", a adăugat Dodon.

 

Comenteaza