Un vicepreşedinte PNL recunoaşte: „Indiferent de rezultatul moţiunii va fi foarte greu”

Un vicepreşedinte PNL recunoaşte: „Indiferent de rezultatul moţiunii va fi foarte greu”
Dincolo de dificultatea asigurării voturilor necesare demiterii guvernului PSD-ALDE, liberalii recunosc că nu va fi uşoară nici construirea unei noi majorităţi în cazul succesului moţiunii de cenzură.

Vicepreşedintele PNL, deputatul clujean Adrian Oros, spune că moţiunea de cenzură iniţiată de liberali s-ar putea bucura de susţinerea unor parlamentari PSD, în special al celor din Ardeal. „Avem semnale că o parte dintre parlamentarii puterii vor ridica capul şi vor vota moţiunea. Sunt foarte mari nemulţumiri, în special între parlamentarii din regiunea de N-V, faţă de Liviu Dragnea. Realizează că, din cauza problemelor din justiţie ale lui Dragnea, PSD are mari probleme de imagine. În plus ei sunt nemulţumiţi că în funcţiile importante au fost numiţi doar oameni din sud", a spus Oros.

El nu a ratat ocazia să ironizeze marota liderilor coaliţiei de guvernământ cu „statul paralel". „Dacă există un stat paralel, din el fac parte Liviu Dragnea şi o parte din staff-ul PSD, un stat cu o agendă care nimic de-a face cu priorităţile cetăţenilor. Coaliţia de guvernământ n-a avut până acum decât două preocupări principale: să acopere prin tot felul de şmecherii promisiunile din campanie nerealizate şi să modifice legile justiţiei pentru a scăpa unii dintre liderii coaliţiei de dosarele penale aflate în lucru. Totuşi, nu cred că OLAF (Oficiul European Antifraudă, care se află originea celui mai proaspăt dosar penal al lui Dragnea - n.red.) răspunde la comenzi politice din România", a apreciat Oros.

Vicepreşedintele PNL a afirmat că mizează pe nemulţumirea UDMR faţă de promisiunile neonorate de PSD. „La moţiunea pentru dărâmarea guvernului Grindeanu, PSD le-a promis cele două legi privind oficializarea sărbătorii de 15 Martie şi coborârea la 10% a procentului minorităţilor de la care devin obligatorii plăcuţele bilingve. N-au făcut nimic până acum, când le-au băgat repede pe amândouă în parlament ca să le respingă. Sunt curios care va fi reacţia UDMR după ce PSD le-a trântit ambele legi", a spus Oros. El susţine, însă, că sunt slabe şanse ca formaţiunea maghiară să obţină de la PNL ce n.a primit de la PSD. „Nu cred că le vom da nici noi, sunt lucruri care nu se negociază", a afirmat Oros.

Totuşi, el a admis că un eventual succes al moţiunii de cenzură nu va face lucrurile cu mult mai uşoare. „Noi (liberalii - n.red.) avem un program de guvernare foarte bun pe care îl «asezonăm» în permanenţă în comisiile de specialitate. În primul rând vom desfiinţa ordonanţa cu modificările fiscale, apăoi va trebui făcut repede un proiect de buget, dar unul realist.

Sigur, va fi foarte greu de format un guvern de coaliţie, mai ales că ar fi multe formaţiuni politice implicate, e sfârşit de an, trebuie făcut bugetul şi probabil fiecare va avea propriile priorităţi. Dar nici nu poţi sta să nu faci nimic în faţa dezastrului provocat de guvernarea PSD-ALDE. Şi dacă nu va trece moţiunea, guvernul va rezista foarte greu până în primăvară, pentru că vor veni deconturile şi vor izbucni nemulţumirile, în special din zona privată. Indiferent de rezultatul moţiunii va fi foarte greu", a conchis vicepreşedintele PNL.

 

Etichete
Comenteaza