Decanul USAMV, numit secretar de stat la Ministerul Educației

Decanul USAMV, numit secretar de stat la Ministerul Educației
Viorica Dancila l-a numit pe decanul USAMV Cluj, Ioan Stefan Groza, in functia de secretar de stat la Ministerul Educatiei.

Groza, care a mai fost consilier ministerial in 2013, este, potrivit presei clujene, unul din apropiatii liderului PSD Ioan Rus.

Decizia privind numirea lui Ioan Stefan Groza in functia de secretar de stat la Ministerul Educatiei Nationale a fost publicata marti seara in Monitorul Oficial.

Decanul a fost acuzat ca a plagiat o lucrare de specialitate, ca a fost implicat si intr-un scandal cu fonduri europene si ca ar fi transformat o conferinta academica, finantata de Uniunea Europeana prin POSDRU, intr-o paranghelie cu dansatoare despuiate.

Scandalul "folcloristelor" a adus atunci la demisia unuia dintre prorectorii USAMV Cluj, Adrian Oros, deputat PNL de Cluj la acea data. Acesta a demisionat din functie si a reiterat cererea adresata ministrului Educatiei si Cercetarii, Sorin Cimpeanu, sa il demita pe profesorul Groza.
"Pentru a nu implica Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca in disputa intre mine, ca si membru al Comisiei pentru Invatamant, Stiinta, Tineret si Sport din Camera Deputatilor, si unii reprezentanti din Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, gasesc de cuviinta sa demisionez din functia de prorector al USAMV Cluj, potrivit Romania libera.

Referitor la acuzatiile de plagiat, Ioan Groza a declarat ca nu sunt reale. "Nu este adevarat ca sunt acuzat de plagiat. Sunt suspiciuni de plagiat, ceea ce este diferit", a declarat Groza.

Ioan Groza a canditat de mai multe ori pentru pozitia de rector al USAMV dar a pierdut de fiecare data, scrie Hotnews.

 

Comenteaza