News alert A demisionat clujeanul din Guvernul Dăncilă

A demisionat clujeanul din Guvernul Dăncilă

Ministrul Cercetării şi Inovării, profesorul clujean Nicolae Burnete, a demisionat vineri, informează un comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei.

"Ministrul Cercetării şi Inovării, prof. dr. Nicolae Burnete, prin prezentul comunicat, aduc la cunoştinţa opiniei publice faptul că în această dimineaţă mi-am depus demisia la Cancelaria premierului. Demisia mea este irevocabilă şi cel puţin la acest moment nu va face subiectul unei conferinţe de presă", precizează sursa citată.

Acuzat de plagiat şi de faptul că l-a „albit" pe Victor Ponta 

Nicolae Burnete a fost preşedintele Senatului UTCN Cluj şi Director al Departamentului de Autovehicule Rutiere şi Transporturi. ZIUA de CLUJ scria că, în 2016, Asociatia Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR), l-a acuzat de plagiat pe profesorul Nicolae Burnete, incluzându-l într-o listă de 15 astfel de conducători de universităţi. GRAUR a cerut Ministerului Educaţiei demiterea acestora.

Acuzaţiile de plagiat la adresa profesorului clujean datează din anul 2012. Burnete este acuzat că, împreună cu un profesor de la USAMV, Naghiu, ar fi plagiat o lucrare, pe tema energiei regenerabile în fermele agricole. Articolul a apărut în Trakia Journal of Sciences în Bulgaria. Cei doi profesori preiau paragrafe întregi din cel puţin trei lucrări diferite, fără să menţioneze sursa şi fără să marcheze textul copiat în ghilimele, a scris contributors.ro.

Mai mult, acuză contributors.ro, o altă lucrare ştiinţifică, "Considerations upon the potential of Romania for Biofuels production and use", menţionată la poziţia 126 în lista de lucrări a profesorului Burnete şi publicată în Acta Technica Napocensis, ar fi fabricată aproape în totalitate din fragmente copiate cuvânt cu cuvânt dintr-un document al Comisiei Europene, "Biofuels in the European Union. A vision for 2030 and beyond". Până şi concluziile sunt copiate, acuză Alexandru Toma Pătraşcu.

Profesorul de la UTCN a făcut parte şi din celebra Comisie de Etică, care în 2012 a analizat cazul de plagiat al lui Victor Ponta. Într-o declaraţie de la acea vreme, dată pentru Realitatea FM Cluj, Nicolae Burnete a spus că el nu a fost consultat când a fost numit în acea comisie şi că din momentul în care s-a pronunţat verdictul cu privire la „plagiatul Ponta", a avut parte numai de neplăceri, de judecăţi şi de acuze nefondate. Mai multe detalii AICI

Comenteaza