A demisionat şi primarul sectorului 4, Cristian Popescu "Piedone"

A demisionat şi primarul sectorului 4, Cristian Popescu
Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu "Piedone", a demisionat, anunţul fiind făcut printr-un comunicat de presă publicat pe site-ul primăriei.

Piedone și-a exprimat regretul pentru tragedia de vineri seară, din clubul Colectiv, și părerea de rău pentru "reacțiile din primele clipe de după tragedie", motivând că nu a ieșit în spațiul public cu declarații din "dorința de a clarifica lucrurile cât mai repede, de a informa publicul despre documentele firmei care deținea Clubul Colectiv, din punct de vedere al competențelor Primăriei Sectorului 4".

"Atunci când mii de oameni ies în stradă să-ți ceară să pleci și alte mii cer același lucru pe rețelele de socializare, e bine uneori să asculți", a spus Piedone. În finalul comunicatului, acesta s-a semnat: "Cristian Popescu- Piedone, de profesie om".

Peste 25.000 de bucureşteni au protestat marţi seară în centrul Capitalei, cerând, printre altele, demisia primarului Piedone, pe care îl fac responsabil de tragedia din Clubul Colectiv, aflat în Sectorul 4, care funcţiona fără autorizaţii.

Sâmbătă, la o zi de la tragedie, după ce Read Arafat anunţa că localul Colectiv nu avea autorizaţii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Piedone spunea că nu are ce să-şi reproşeze şi că, din punctul de vedere al primăriei, Clubul Colectiv a funcţionat legal, controalele inspectorilor săi desfăşurându-se înainte de ora 16.30, în cadrul programului de lucru, nu seara şi noaptea, când clubul are activitate, relatează Mediafax.

În urma incendiului izbucnit vineri seară în Clubul Colectiv 32 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte aproximativ 200 au fost răniţi. Ultimul bilanţ transmis miercuri arată că la acest moment în spitalele din Capitală mai sunt internate 133 de victime ale tragediei din Colectiv.

Comenteaza