A început marea epurare în rândul bugetarilor! Orban: "Să terminăm odată cu pilăraia, cu nepotismul"

A început marea epurare în rândul bugetarilor! Orban: "Să terminăm odată cu pilăraia, cu nepotismul"
| Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a spus, miercuri, că trebuie "să terminăm odată cu pilăraia, cu nepotismul" în instituțiile publice și că a semnat, deja, niște decizii de demitere.

"Vă cer să opriţi toate concursurile, simulacrele de concursuri la care s-a dat drumul pe ultima sută de metri de către fostul guvern. De asemenea, domnule ministru de externe vă rog să analizaţi cu mare atenţie modul în care au fost făcute numirile pe poziţiile diplomatice.
Trebuie să readucem competenţa, profesionalismul, integritatea în fruntea instituţiilor publice, să terminăm odată cu pilăraia, cu nepotismul. Am semnat ieri nişte decizii de demitere, băiatul lui…, băiatul lui…, băiatul lui… şi aşa mai departe”, a declarat, miercuri, premierul Ludovic Orban, la prima ședință de Guvern.

Premierul a mai spus că trebuie schimbat modul de lucru în ministere și că "cine s-a obişnuit să îşi ia leafa fără să facă nimic va trebui să plece".

”Aseară, m-am întors la ora 21,30 în Guvern şi nu am găsit pe nimeni. Trebuie să înţeleagă lumea că trebuie schimbat modul de lucru şi că, atâta timp cât ministrul sau premierul munceşte, orice om care este chemat să îşi achite şi să îşi atingă obiectivele trebuie să fie la muncă.
Cine e leneş, cine s-a obişnuit să îşi ia leafa fără să facă nimic va trebui să plece, mai devreme sau mai târziu", a precizat Orban.

Comenteaza