A murit senatorul UDMR Attila Verestoy

A murit senatorul UDMR Attila Verestoy
Senatorul UDMR Attila Verestoy a murit, miercuri, la vârsta de 63 de ani, din cauza unor afecţiuni pulmonare. Potrivit fostului preşedinte al UDMR, Marko Bela, acesta suferea de cancer şi a decedat la Viena.

"Îl regret ca politician şi ca prieten", a afirmat, pentru Digi24, fostul preşedinte al uniunii, Marko Bela. La alegerile din decembrie 2016, Verestoy a obţinut un nou mandat de senator în judeţul Harghita. El a fost unul dintre cei mai longevivi parlamentari şi a ocupat funcţia de senator român în toate legislaturile din perioada 1990-2016, ales de fiecare dată în judeţul Harghita pe listele UDMR.

Fostul senator UDMR s-a născut pe 1 martie 1954, la Odorheiu Secuiesc, şi era unul dintre liderii importanţi ai uniunii. Acesta a fost şi un important om de afaceri, deţinând mai multe companii, printre care şi societatea de administrare a investiţiilor Investica Asset Management. Era unul dintre cei mai bogaţi parlamentari români, fiind cunoscut pentru afacerile sale cu lemn.

Dragnea: Verestoy, partener de dialog şi dezbateri constructive

Liderul PSD Liviu Dragnea, a scris, miercuri, pe Facebook, că a aflat cu tristeţe vestea privind trecerea în nefiinţă a lui Verestoy. „Am aflat cu tristeţe vestea privind trecerea în nefiinţă a lui Attila Verestoy! A fost unul din parlamentarii cu cea mai îndelungată activitate, un lider al UDMR care şi-a pus amprenta asupra multor proiecte legislative, esenţiale pentru România, dezbătute şi adoptate în ultimii 20 de ani! Un partener de dialog şi de dezbateri constructive! Dumnezeu să-l odihnească!", a menționat Dragnea.

Comenteaza