Achiziţia de măşti prin Unifarm în pandemia de Covid-19. Orban, aşteptat în Parlament

Achiziţia de măşti prin Unifarm în pandemia de Covid-19. Orban, aşteptat în Parlament
| Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban este aşteptat luni în plenul Camerei Deputaţilor, la Ora prim-ministrului, pentru a explica achiziţiile făcute de Unifarm.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Prezenţa sa a fost solicitată de Grupul parlamentar al PSD. 

La ora 16.00, în programul Cameri Deputaţilor sunt prevăzute dezbateri politice, cu participarea prim-ministrului, cu tema: „Jaful Unifarm sub masca pandemiei! Schimbarea managerilor de spitale de către Guvernul PNL cu scopul de a se face achiziţii directe de măşti de la Unifarm la preţuri astronomice”.

Orban: Nu am avut informaţii despre faptul că la Unifarm s-ar fi derulat proceduri ilegale

Premierul Ludovic Orban a afirmat recent despre cazul Unifarm că nu a avut informaţii că  „s-ar fi derulat proceduri care nu respectă legea sau că ar fi existat suspiciuni de corupţie”, în contextul în care şeful Unifarm, Adrian Ionel, este anchetat de DNA pentru luare de mită, în perioada pandemiei.

Şeful Executivului a adăugat, în acelaşi context, că „toată lumea încearcă să creeze o legătură între Guvern şi directorul Unifarm”.

„Noi l-am găsit în funcţie pe directorul Unifarm Adrian Ionel, mandatul lui expiră în 14 iulie. Nu am luat decizia să îl schimbăm pentru că în plină pandemie să stai să umbli la conducerea entităţilor numai dacă am fi avut informaţii suficiente de clare şi de precise am fi putut să-l schimbăm. Era complicat să îl schimbi din funcţie, pentru că se ştie că procedura de schimbare a unui Consiliu de Administraţie şi a unui manager, în condiţiile legislaţiei actuale, e destul de complicat, adică trebuie să îi plăteşti toate veniturile pe care le-ar fi obţinut până la sfârşitul mandatului”, a subliniat sursa citate.

Premierul României a mai spus că dacă şeful Unifarm este vinovat de corupţie, el trebuie pedepsit de justiţie.

„Unifarm a avut un rol important, pentru că ne-a salvat din multe situaţii. (...) Dacă au existat acte de corupţie şi dacă DNA are aceste date privitoare la fapte de corupţie, dacă cineva a greşit, trebuie să fie pedepsit”, a mai spus Orban. 

Ionel Adrian, anchetat de DNA pentru luare de mită 

Procurorii DNA au dispus control judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de marţi, pe numele directorului general al Unifarm, acuzat că a luat mită 760.000 euro.

Ionel Eugen Adrian este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influenţă, instigare la fals intelectual şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Conform DNA, în calitate de director general al C.N. Unifarm SA, Ionel Eugen Adrian ar fi pretins 760.000 euro unui intermediar ce reprezenta o societate comercială pentru ca CN Unifarm SA, companie de stat, să atribuie un contract de achiziţie a echipamentelor de protecţie împotriva infectării cu virusul COVID 19 (250.000 de combinezoane şi 3 milioane de măşti chirurgicale).

Directorul Unifarm, Adrian Ionel, a reacţionat la acuzaţia DNA că a luat mită 760.000 euro: „Sunt nevinovat şi aştept să pot convinge prin dovezi cu privire la acest fapt”.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza